Her hafta ekran başında 6 saat maç üstüne maç yapıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Her hafta ekran başında 6 saat maç üstüne maç yapıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2008 00:00

Şarkıcı Ferhat Göçer ve DMC (Doğan Music Company) Genel Müdürü Samsun Demir’in en büyük merakı Play Station 3 oynamak. İkili fırsat buldukça bir araya geliyor ve Play Station partileri düzenliyor. Favorileri PES 2009 isimli futbol oyunu. Ekranın önünden altı saat kalkmıyor, maç üstüne maç yapıyorlar. Biz de ikilinin ezeli rekabetine tanıklık ettik. Mekan Ferhat Göçer’in İstanbul Kuzguncuk’taki eviydi. O akşam konseri olduğundan, maç ancak gece yarısı başlayabildi.

Ferhat Göçer, teknolojiyi özellikle de konsol oyunlarını çok seviyor. Evinin salonuna, daha rahat ve zevkli oyun oynayabilmek için 170 ekran televizyon yerleştirmiş. Kendini oyunun içinde hissetmek için 5+1 ses sistemi kurmuş. Televizyonun altındaki raf, Wii oyun konsolunun oyunları ve aparatlarıyla ağzına kadar dolu.

Samsun Demir’in de ondan aşağı kalır yanı yok. O da iş dışındaki vakitlerini Play Station’a adamış durumda. Onun evinde de Play Station ve ses sistemi var.

İkili, Ferhat Göçer’in evinde buluştuğunda, birbirlerinin hatırını bile sormadan ekranın karşısına geçiyor. Takımlarını seçip maça başlıyorlar. Samsun Demir, Göçer’in evinde bir deplasman oyuncusu olduğunu hatırlatıyor: "Onun sahasında oynuyoruz, o işe daha şanslı başlıyor."

Bir iki dakika sonra kendilerini iyice oyuna kaptırıyorlar. Ferhat Göçer, yerinde duramıyor. Zıplıyor, hopluyor, oyunun gidişatına göre yüzü şekilden şekile giriyor.

Samsun Demir daha sakin ve oyuna konsantre olarak ilerliyor. Sonuçta maçın galibi Samsun Demir oluyor. Ferhat Göçer, "Samsun, beni Play Station’da yenebilir ama Wii konsolunda usta benim" diyor. Yenilginin intikamını almak için hemen Wii oyunlarını açıyor. Kocaman iki çocuk gibiler, birbirlerine oyunlarıyla hava atıyorlar. Wii’de tercihleri boks. Ferhat Göçer iddia ettiği gibi, boksta galip geliyor.

COMMODORE 64 İLE BAŞLADI

Oyundan onları zorla ayırıp konuşmaya başlıyoruz. Samsun Demir, bilgisayar oyunlarıyla küçük yaşta ilgilenmeye başlayanlardan. Elbette pek çok kişi gibi işe 1985’te aldığı efsane Commodore 64 ile başlamış. Favori oyunu da Pacman. Sarı yuvarlak kafanın labirent içerisinde hareket ederek sarı diskleri bitirmeye çalıştığı oyunu dün gibi hatırlıyor. Bir diğer favorisi, dönemin popüler oyunlarından Boulderdash.

İlk atarisini 1988’de alıyor. Onu Sega oyun konsolu takip ediyor. Sonra hayatına grafiklerin daha iyi olduğu Play Station giriyor. Kendisinde tüm versiyonları var. Oyunların kafasını boşalttığını, rahatlattığını söylüyor: "Yanımda mutlaka birinin olması gerekmiyor. Hiç kimseyi bulamazsam kendi kendime oynuyorum."

Fırsat buldukça dostlarıyla evde turnuvalar düzenleyip sanatçılar arasındaki heyecanlı maçlara ev sahipliği yapıyor. Oyun arkadaşları arasında Ercan Saatçi, Burak Kut, Gökhan Özen var. Samsun Demir, Kenan Doğulu’nun da bir oyun fanatiği olduğunu söylüyor: "PlayStation oynamak için kendine dev bir perde bile yaptırdı. Gökhan Özen de oyunlarda çok hırslıdır."

HER HAFTA EVDE PARTİ VAR

Ferhat Göçer’in bilgisayar oyunları konusunda mazisi Samsun Demir’den daha yeni. Sim City ve Roma ile başlamış. Oyun konsollarıyla ilk tanışması, Samsun Demir’in düzenlediği partilerden birinde olmuş.

Bir araya gelince tam bir PlayStation canavarına dönüşen ikili, haftanın bir günü mutlaka Ferhat Göçer’in evinde buluşuyor. Eğer ertesi gün tatilse 6 saat yerlerinden kalkmadan oyun oynuyorlar.

Peki iki rakip birbirlerinin oyunculuklarını nasıl buluyor? Ferhat Göçer, Samsun Demir’in PES konusunda Türkiye’nin en iyi oyuncularından olduğunu söylüyor: "Demir çok akıllı oynar, heyecanlanmaz, soğukkanlıdır. Tepki vermez, gol yese bile suratı bozulmaz. Gol atınca sadece dönüp bakar." Samsun Demir de rakibinin oyundaki pas ve defans yeteneklerini beğeniyor. "Ferhat’a gol atmak kolay değil, onunla oynamak beni geliştiriyor" diyor.

IPOD KULAKLARINDAN ÇIKMIYOR

İkili oyun konsollarının dışında da yeni teknolojik gelişmeleri yakından takip ediyor. İnternetle sürekli iç içeler. Zaten Samsun Demir, sohbet sırasında da elinden iPhone’unu bırakamıyor. Telefonunu müzik dinlemek, internete girmek ve haberleri takip etmek için kullanıyor. Ferhat Göçer’in tercihi Blackberry. Telefonu sadece arayıp konuşmak ve mesajlaşmak için kullanıyor. Mesaj atma ve mesaj alma sistemleri hoşuna gittiği için bu modeli seviyor.

İşleri müzik olan iki adamın vazgeçemedikleri bir araç da tabii Ipod. Samsun Demir’in Ipod’unda 5 binin üzerinde şarkı yüklü. Arabada ya da evde kulaklıkları kulağından çıkarmıyor. Ferhat Göçer’in de ilk Ipod’u, aşırı kullanımdan dolayı bozulmuş.

PSP SAYESİNDE KONSERLERİ İYİ GEÇİYOR

PES 2009, Ferhat Göçer’in portatif konsolunda da yüklü: "Uzun uçak yolcuklarında uçakta uyursam otelde uyuyamıyorum. Bu yüzden performanslarım zayıf geçiyor. Yolculuk esnasında PSP (Play Station Portable) oynarsam uykumu erteliyorum, hem yoruluyorum da. Otele varınca süper uyuyorum. Böylece konserlerim çok iyi geçiyor."

KARİZMA ÇİZİLMESİN DİYE GÜN AŞIRI İDMAN YAPIYOR

Samsun Demir, oyun söz konusu olunca hırslı. Arkadaşlarının küçük çocuklarını bile acımadan yeniyor: "Çocuklar benim Play Station sevdamı duyduklarında hadi oynayalım diyorlar. Bazen onları 8-0 yendiğim oluyor. Ağlasalar bile numaradan gol yemiyorum."

Samsun Demir’in bu kadar iyi oynamasının sırrı ne? Samsun Demir, bu soruyu kahkalar atarak cevaplıyor: "PES 2009 Türkiye’ye ilk geldiğinde Ferhat Göçer’e bir hafta yenildim. O dönemde bana karşı tavırları değişmişti. Karizmamı kaybettiğimi söylüyorlardı. Ben de yılmadım antrenmanlara başladım ve oyunun bütün detaylarını öğrendim. Şimdi iki günde bir, en az bir saat antrenman yapıyorum. Bir saat frikik, korner, şut çalışıyorum. İnternet sitelerinden oyunun açıklarını öğreniyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!