Her güne suyla ‘Uyanış’

Güncelleme Tarihi:

Her güne suyla ‘Uyanış’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2013 00:00

Bir üst sokaktaki kanalizasyon şebekesinden sızan sular yüzünden yaklaşık 10 yıldır apartman bodrumlarını su bastığını söyleyen Uyanış Mahallesi sakinleri, “ASKİ’ye defalarca şikayet ettik, sadece numune alıp gittiler” diye sitem etti.

Haberin Devamı

Keçiören Uyanış Mahallesi’ndeki 9 apartman, yıllardır zemin ve bodrum katlarını etkileyen su akıntısından şikayetçi oldu.
Gülbaba Caddesi’nde yaklaşık 10 yıldır aynı sorunla mücadele ettiklerini vurgulayan apartman sakinleri, çözüm için ASKİ’ye başvurduklarını ancak hiçbir sonuç alınamadığını dile getirdi. ASKİ ekiplerinin sadece numune almaya geldiklerini ancak daha sonra hiçbir girişimde bulunmadıklarını söyleyen Şerafettin Samat, “Apartmanımızın altından nehir gibi su akıyor” dedi ve şu ifadeleri kullandı:

AKAN SUYA POMPA ÇÖZÜMÜ

“Problemin Gülbaba Caddesi’nin hemen yukarısında bulunan 1100’üncü Sokak’taki kanalizasyon şebekesinden kaynaklandığını tahmin ediyoruz. Sızan sular bizim apartmanlarımıza vuruyor. Akan suyu yönlendirmek için su pompası aracılığıyla apartmanlarımızı kurtarmaya çalışıyoruz. Otoparklarımızda bile gelen suyu yönlendirmek için ayrı şebekeler açtık. İstinat duvarından, binanın bodrumundan, her yerden su akıyor. Yetkililere defalarca şikayet ettik, hiçbir sonuç çıkmadı. Bizi bu çaresizlikten kurtarsınlar.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!