Her gün 75 beton blok Suriye sınırına gönderiliyor

Güncelleme Tarihi:

Her gün 75 beton blok Suriye sınırına gönderiliyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2016 14:37

GAZİANTEP’in Nizip İlçesi’nde, 3 metre yüksekliğinde her biri 7 ton ağırlığındaki beton bloklar Suriye sınırına örülüyor. Yoğun çalışmanın yürütüldüğü şantiyede günde 75 blok hazırlanıyor ve sınıra sevk ediliyor.

Haberin Devamı

Fırat Kalkanı harekatının sürdüğü Suriye’den gelecek olası tehditler ve kaçak geçiş ile sızmaların önlenmesi amacıyla sınır hattına duvar örme çalışmaları devam ediyor. Harekat ile birlikte duvar örme çalışmalarının da hız kazandığı sınır hattına, her biri 7 ton ağırlığındaki beton bloklar günlük olarak gönderiliyor.

Karkamış sınırındaki 21 kilometrelik alanda yapılacak duvar örme çalışmasında kullanılacak beton bloklar ise Nizip ilçesindeki bir tesiste üretiliyor. Yoğun çalışmanın yapıldığı tesiste, her biri 7 ton ağırlığında olan 2 metre kalınlığında 3 metre boyunda ve eninde, toplam 325 kilo demirin kullanıldığı günde 75 blok üretiliyor. Hazır hale getirilen beton bloklar, vinçlerle TIR’lara yüklenerek sınır hattına gönderiliyor.

Beton blokların üretildiği tesisin sorumlusu İsmail Batu, Karkamış ile Suriye arasındaki sınır hattına örülecek beton blokların üretimini yaptıklarını ve her gün düzenli olarak yerleştirilecekleri alana taşıdıklarını ifade etti. Üretimi titizlikle yaptıklarını ve günde 75 beton bloğu sınıra ulaştırdıklarını anlatan Batu, "Hazır kalıplarla üretilen, içerisinde 325 kilogramlık demir olan beton bloklardan günde 75 tane üretiyoruz. 24 saat çalışıyoruz ve hazırladığımız beton blokları vinçlerle TIR’lara yükleyerek yerleştirileceği sınıra gönderiyoruz. Tahmini olarak 8 bin 500 civarında olacak beton bloklarının üretimini 3 ay içerisinde bitirmeyi planlıyoruz" diye konuştu.






BAKMADAN GEÇME!