Her erkeğin bilmesi gereken triko sırları

Her şeyi her şeyle gitmiyor.

Haberin Devamı

Bir gömlekle bir trikoyu üst üste geçirip evden çıkmanın türlü türlü yolu var. Uyguladığınızda toplantıya da partiye de rahat rahat gidebileceksiniz

Bisiklet yaka

Nedir? Zor kombinlenen bir yakadır. Genelde casual kombinlere yakışır. Sezonluktur. Burada dikkat edilmesi gereken trikonun malzemesi ve vücudunuzun şekli.
Nerede giyilir? Boğaz kısmı hafif açık olanları, gömleklerle kombinlemeyi deneyin. Bu şekilde kanvas pantolonlarla ofis ortamına da uyum sağlarsınız. Jean ve kumaş pantolon seçimi ortamına göre size kalmış.
Ne ile giyilir? Dar yaka bisiklet yakalarla gömlek giymeye uğraşmayın. Asıl önemli konu trikonun ne kadar fit olduğu. Bisiklet yaka triko, beli lastikli ise göbeği daha da ön plana çıkarır. Bu konuda dikkat edin.

Boğaz yaka

Nedir? Smart-casual bir triko. Fermuarlı boğaz kısmı sebebiyle çıplak vücuda giyilmez. İçine V yaka tişört ya da gömlek giymek suretiyle daha şık bir görüntü sağlar.
Nerede giyilir? Ofis için özellikle de toplantılarda, gömlek ve kanvas pantolonlarla kombinlenmeye en uygun trikolardandır. Hafta sonu programlarında, içine ekose gömlek veya V yaka tişörtle, altına da mavi bir jean’le giyin.
Ne ile giyilir? Yaka ve fermuardan ötürü çok genç yaşlarda tercih etmemeli. Ama klasik smart-casual kombinlerde ağır ve oturaklı bir hava katar. Sezonluk bir üründür. Ceket içine giyilebilir ama takım içine giyilmez.

Haberin Devamı

V yaka

Nedir? V yaka triko her erkeğin gardırobunda olması gereken ilk 5 üründen biri. Pratik ve hızlı kombinlenir; renk seçeneği çoktur, sezonluktur. Pamukluları yazın, yünlüleriyse kışın kullanılır.
Nerede giyilir? V yaka triko, jean ile giyildiğinde bile kombini ağırlaştırır şıklaştırır. Jean, V yaka triko ve gömlekle toplantılara bile katılabilirsiniz.
Ne ile giyilir? Doğru renklerde seçilirse takım elbise içine dahi giyilebilir. Kravat, gömlek ve kanvas pantolonla birleştirerek her etkinliğe katılabilirsiniz.

Balıkçı yaka

Nedir? Bu boğazlı trikolar bu sezon oldukça moda. Her erkeğin dolabında bulunması gerekiyor. Kışlık olarak kullanılır. Penye kumaşta da olsa kesinlikle kış aylarında tercih edin.
Nerede giyilir? Hafta sonu kombinlerinde jean, mont ve botlarla, üzerine blazer ile de ofis ortamlarında giyilir. Yeni bir seçenek de takım elbise içine giyilmesi. Takım için mutlaka düz kesim, düz renklerde ve çok ince dokunmuş olanlarından seçin.
Ne ile giyilir? Balıkçı yaka triko söz konusuysa dikkat edilecek konu vücut şekli. Boğazlı trikolar fit kesim olduğundan dolayı herkese yakışmıyor. Göbek ve omuz detayını ön plana çıkarır. Dikkat!

Haberin Devamı

İŞİN DOĞRUSU....

Jared Leto’nun smokini
(Saint Laurent)

Özellikle moda renkteki bordo papyonu ve aynı renkte mendili çok uyumlu. Ceketinin opak beyaz rengi, şal yakası ve fit kesimiyle hem doğru hem de yeni bir seçim. Pantolonu yanı saten şeritli siyah bir smokin pantolonu. Bu görüntü için normal siyah smokin pantolonunuz üzerine tek düğmeli beyaz bir smokin ceketi alın. Sıradışı olmak için dilerseniz lacivert, bordo ya da füme gri saten papyon ve mendille kombinleyin. Son derece kolay uygulanabilir bir yenilik.

Bu değildir
Matthew McConaughey’nin smokini (Dolce Gabbana)

McConaughey’nin smokin ceketi maalesef üzerine tam oturmamış. İçine giydiği siyah yelekse renkten dolayı güzel durmamış. Halbuki beyaz bir yelekle ahengi yakalayabilirdi. Smokinde siyah ve beyaz rengi belden yukarıda aynı anda kullanmayın. Siyah smokin pantalonunu beyaz gömlek, beyaz yelek ve beyaz ceketle giyin. Ya da siyah yelek ve siyah ceketle. Hazır çok modayken,
bu yazın düğünleri ve mezuniyetleri için beyaz bir tek düğmeli smokin ceketi satın alın.

Haberin Devamı

Sorularınız için:
bdizer@hurriyet.com.tr

Fit takım elbise kullanım kılavuzu

Soru: Merhaba Başak Hanım, yeni bir işe başladım; bu yüzden alışveriş yapıp, çok fit ve son moda takım elbiseler aldım. Bu takımları klasik gömlek ve kravatlar ile kullanmak demode mi olur? Yerine ne önerirsiniz?
Yanıt: Bunun için çok moda ve dinamik çözümler mevcut. Takımlarınız söylediğiniz gibi fitse paçalar da dar demektir. Mutlaka renkli, desenli çoraplarla, deri veya süet bağcıklı mokasen veya loafer’larla giyin. Takım elbise içine gömlek yerine, uygun koyu renklerde (örneğin lacivert, füme ya da siyah) balıkçı yaka kazak giyebilirsiniz. Fakat bunların ince dokuma olması şart. Balıkçı trikoyu bahar sezonuna doğru çok ince koton dokumadan bisiklet yaka trikolarla değiştirirsiniz. Ayrıca ekose, şal veya puantiye desenli ipek ve koton mendiller de takımlarınıza farklılık katacaktır. Yelek detayını da atlamayın, siyah takımınıza siyah yelek diktirebilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları