‘Her dosyaya 5 dakika ayrılsa 5 yıl sürer’

Güncelleme Tarihi:

‘Her dosyaya 5 dakika ayrılsa 5 yıl sürer’
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2017 21:52

CHP milletvekili Şenal Sarıhan, OHAL İnceleme Komisyonu’nun çalışma yöntemini eleştirirken, “Her dosyaya 5 dakika ayrılsa dahi başvuruların sonuçlanması için gereken süre 5 yıl. Bir yılda bitmesi için ise her dosyaya sadece 65 saniye bakılır” dedi.

Haberin Devamı

CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na önerge verdi. Sarıhan, “Duyurulan zamandan yaklaşık 6 ay sonra nihayet çalışmalarına başlayan OHAL İnceleme Komisyonu’na bu kez de yapılacak başvuruların kapsamının çok dar tutulması nedeniyle yeni mağduriyetler yaratıldığı ortaya çıktı” dedi. Sarıhan şu görüşleri kaydetti:
“OHAL döneminde 112 bin 863 kamu çalışanı mesleklerinden ihraç edildi. Açığa alınan 32 bin 80 kişi OHAL Komisyonu’na başvuramıyor. Soruşturmalarının belirsiz bir sürede biteceği göz önüne alınırsa bu insanlar için etkili başvuru hakkı fiili olarak ortadan kalkmıştır. Kapatılan kurumlarda çalışan 20 bin 292 kişinin çalışma izinleri de iptal edildi. İşsiz kalan binlerce kişi komisyona başvuramayacak. Binlerce kişi haklarını nasıl arayacak?

Haberin Devamı

ÇALIŞMA PLANI NASIL

Askeri okul öğrencilerinin yaşadıkları güçlükleri aşmaları için planınız var mı? Komisyona gelecek 110 bin başvurunun yılda 250 gün ve günde ortalama 8 saat çalışılması durumunda incelemeler yıllar boyunca sürecek. Yapılan bir hesaplamayla her dosyaya 5 dakika ayrıldığında dahi başvuruların sonuçlanması için gereken süre 5 yıl. İncelemelerin 1 yıl içinde bitmesi için ise her dosyaya sadece 65 saniye bakılması gerekmekte. Bu bilgiler ışığında komisyonun çalışma planı nasıl olacaktır? Bu bilgiler ışığında, bütün yaşamlarını etkileyen ihraçlarla mağdur edilen on binlerce insanının geleceği için vereceğiniz kararlara dair nasıl bir mesai ve çalışma sistemi uygulayacaksınız?” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!