Her derde dolgu

Yılların, güneşin, mimiklerin bıraktığı izleri doldurarak gençliği geri getiren hyaluronik asitin kullanım alanı genişledi. Yüz çizgilerini doldurma, dudak şekillendirme, meme büyütme, popo kaldırma gibi yaygın uygulamalara, burun düzeltme, penis genişletme ve vajina daraltma da eklendi.

Haberin Devamı

Ancak dikkatli bakıldığında fark edilen güzelleşme ve gençleşme yöntemleri tüm dünyada revaçta. George Clooney, Seal gibi ünlülerin doktoru olan plastik cerrahi ve estetik uzmanı Dr. Riccardo Forte, hyaluronik asit gibi cerrahi olmayan girişimlerden elde edilen memnuniyetin artmasının, cerrahi başvurusunu azalttığını söylüyor. Avrupa ve dünya sosyetesinin kapısını sık sık çaldığı Dr. Forte’ye göre en çok sosyal yaşantıyı etkilemeyecek, hatta mümkünse öğle tatili kadar zamanda bitecek ‘dokunuşlar’ tercih ediliyor: “Birkaç yöntemi birlikte ve tek seansta, hatta bir saat içinde uygulamak çok iyi sonuç veriyor. Asma, botoks ve dolgu maddeleriyle kişinin yüzünü gençleştirmek mümkün. Yüzün nemi, elastikiyeti, vs. uygunsa tek bir dolgu iğnesi bile kişiyi 10 yaş geriye götürmeye yetiyor.”
Dr. Forte, yüzün yerçekimine karşı kaybettiği formunu askı yöntemleriyle kaldırıyor. Botoksla kas dengesini sağlıyor. Dolgularla da yaşla azalan yağ, kas ve kemik dokusunun boşalttığı bölgeyi canlandırıyor. Dr. Forte’ye göre, başka bazı ürünlerle de biyolojik uyarılma yapılarak cildin yenilenmesini sağlamak mümkün.
Ancak yine de Dr. Forte’nin gözde ‘enstrüman’ı dolgular: “Dolguları kullanırken kendimi bir ressam gibi hissediyorum. Sadece yüz gençleşmiyor, örneğin burun ve dudakları yeniden şekillendiriyorum. Meme büyütüyor, popoyu kaldırabiliyorum.”
Dr. Forte, İtalya’da çok talep edilmediğini ancak Kore gibi bazı Uzakdoğu ülkelerinde penis genişletmenin de hyaluronik asitle yapıldığını anlatıyor. Vajinanın içine yapılan dolgularsa bölgeyi daraltarak cinsellikten daha fazla zevk alınmasını sağlıyor.

ŞİFA NİYETİNE

Haberin Devamı

Yağı değil kendisi

Omega-3 yağ asitleri içeren diyetler pıhtı oluşumunu azaltıp damarları genişletmek, trigliserid seviyesini düşürmek, ileri kalp yetersizliği olanlarda aritmiyi azaltmak ve kan basıncını düşürmek gibi çok önemli yarar sağlıyor. Amerikan Kalp Cemiyeti de beslenmede günde ortalama 1 gram kadar omega yağ asidi alınmasını öneriyor. Bunun en iyi ve en sağlıklı yöntemiyse düzenli balık tüketmek. Çünkü son dönemde yapılan kimi çalışmalar balık yağı takviyesinin kalp damar hastalıklarını önlemede belirgin bir yararı olmadığını ortaya çıkardı.

Haberin Devamı

ÜNLÜLERİN SAĞLIK SIRLARI

Çiçek Güney (Ralli pilotu, snowboard yarışçısı)

Haftada üç kez yaptığım kondisyon ve ağırlık antrenmanlarıma, sahilde koşuyu da ekliyorum. Kahvaltıyı asla atlamam. Günde iki bardak çay içiyorum. Akşam yemeğini mümkün olduğu kadar erken yiyip sonrasında acıkırsam bir-iki meyve yiyorum. Asla sigara içmedim. Sakatat yemiyorum. Önümüzdeki ay check-up yaptırmayı düşünüyorum. Bu yaşa kadar kırık çıkık ve spor kazalarıyla ilgili ziyaretlerim dışında mümkün olduğu
kadar hastanelerden uzak durdum. Ama artık sağlığımı daha düzenli kontrol ettirmenin zamanı geldiğini düşünüyorum.
Sene başında detoks yaptım, ne
yalan söyleyeyim, beni zorladı.

Haberin Devamı

1 SORU 1 CEVAP

Düşen ve başını çarpan çocuğa radyasyonlu tetkik yapmak tehlikeli mi?

- Hastanede, kafa travması sonrası röntgen, bilgisayarlı tomografi veya MR istenebilir. Direkt kafa grafileri ve bilgisayarlı tomografide bir miktar radyoaktif ışına maruz kalınıyor. MR’daysa radyasyon kullanılmıyor. Pek çok anne-baba bu nedenle travma sonrası çocuğuna tomografi çektirmek istemiyor. Oysa tomografi, travma sonrası çok kıymetli bilgiler veren, hayat kurtaran bir tetkik. Ayrıca bir tomografi sonrası alınan ışın miktarı yıllık alınması gereken maksimum dozun çok altında.

Yazarın Tüm Yazıları