Her derde devasınız

Sevgili ablacığım, her derde devasınız, biliyorum. En sevdiğim yanınız ise okurlarınızla her konuyu paylaşmanız, onlardan aldığınız bilgileri, deneyimleri, diğer okurlarınızla paylaşmanız.

Haberin Devamı

Siz sadece gönül işlerine bakan bir abla değilsiniz benim için. ışte sizi diğer gönül abla köşelerinden ayıran ve değerinizi arttıran da bu.
Bu yüzden ben de sizinle ve okurlarınızla eminim onları ilgilendirecek bir deneyimimi paylaşmak istiyorum.
Ben birkaç yıldır Hashimoto hastalığı ile mücadele ediyorum. Çok halsiz ve depresif günler geçirdim, bir yandan da hiç sebepsiz sürekli kilo alıyordum.
Sinsi bir hastalıkmış meğer. Tanı konuluncaya kadar beş doktor değiştirdim.
Neyse ki uzun uğraşlardan, çeşitli tahlillerden sonra geç de olsa tanı kondu. Tiroidim için hap kullanmaya başladım. ıyi geldi ilaçlarım. şikayetlerim kayboldu. şimdi kendimi daha iyi hissediyorum, kilomu kontrol edebiliyorum. Sadece bel çevremde ve kalçamda fazlalıklar kaldı. Onları bir türlü eritemedim. Ne yapabilirim diye nette ararken, www.bolgeselincelme.com sitesinde ilginç bir yöntem buldum. Denemeye değer gözüktü bana. Üç kez işlem için ıstanbul’a gitmek zorunda kaldım. Ama doğrusu sonuçtan çok memnun kaldım. Bel çevremdeki yağlar taşmıyor artık tişörtlerimden.
 Rumuz:
Derdime derman buldum

Haberin Devamı

Sevgili okurum, mektubunuzu okuduktan sonra internette araştırdım. Gerçekten de tiroid yetmezliğine neden olan bu hastalık halsizlik ve yorgunluk yanı sıra aşırı kilo almaya da neden oluyormuş. Bu bir tür tiroid bezi iltihabıymış. Genellikle kalıtımsal olan Hashimoto hastalığı, toplumun ancak yüzde 2’sinde rastlanan ve daha çok kadınlarda görülen bir hastalıkmış. Bu detayları daha çok bu hastalık hakkında bilgisi olmayan ve “acaba neden sürekli şişmanlıyorum,” diye endişe eden okurlarım için, bu yönde de bir araştırma yaptırmaları için veriyorum.
Aşırı yağlanmadan kurtulmak için de önerdiğiniz gibi bölgesel incelme konusunda internetten araştırma yapabilirler.

Benden korktuğunu söyleyip barışmıyor

Sevgili Güzin Abla, ben 24 yaşında bir gencim. Bir süre önce bir genç kızla tanıştım. Hayatımda ilk defa birine bu kadar değer verdim. Ben deyim yerindeyse, vur patlasın çal oynasın takılan bir insandım onu tanıyıncaya kadar... Önce çok güzel bir ilişkimiz vardı.
Sonra bir gün onun internetten bir arkadaşıyla yazışmasını yakaladım. Yazılanları görünce beynimden vurulmuşa döndüm adeta. Kendisinden açıklama istedim. Bana güya açıklama yaptı. Pek tatmin olduğum söylenemez. Yine de aramız düzeldi benim için ailesine bile yalan söyleyip buluştuk. Sonraki gün yine bana yalan söylediğini öğrendim.
Sorduğumda “o an çok sinirliydin söyleyemedim” dedi. Ben de kontrolden çıkmıştım bir kere ne dediğimi bilmeyecek haldeydim. Söylemediğimi bırakmadım, sonunda ayrıldık.
Birkaç gün sonra onu tekrar aradım, benden çok korktuğunu söyledi. ıçinde bana karşı hiçbir şey kalmamış.
Belki de ilk defa biri için intiharı düşündüm ama son anda vazgeçirdiler. şu anda bana geri dönmesi için elimden geleni yapmaya hazırım ama gerçekten beklemek bana çok acı veriyor. Bana yardımcı olabilir misiniz? 
Rumuz: Unutamıyorum

Haberin Devamı

Sevgili oğlum, onun her hareketini kısıtlaman, sonunda onda korkular yaratman, bende senin hakkında olumlu bir düşünce yaratmadı. Sanırım maço bir gençsin.
Üzerine aşırı düşmen sonunda o da sana yalan söylemiş. Bunu doğal karşılıyorum. Çünkü dediği gibi sonunda senden korkmaya başlamış. Bir ilişkide korku, endişe başladı mı, o ilişkiden hayır gelmez oğlum. Bence önce kızlara daha yumuşak ve saygılı davranmayı öğrenmelisin.

Yazarın Tüm Yazıları