Her daim incecik Japon kadınlarının sırrı ne?

Güncelleme Tarihi:

Her daim incecik Japon kadınlarının sırrı ne
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2017 18:41

Mağrur duruşları, arkası görünecekmiş gibi duran duru tenleri ve incecik vücutlarıyla sağlıklı yaşamın kraliçeleri gibi duran Japon kadınlarını mercek altına aldık. Gördük ki öğrenecek çok şeyimiz var!

Haberin Devamı

30’unda 18, 40’ında da en fazla 25 yaşında göstermeyi başaran Japon kadınları bununla kalmıyor, üzerine de uzun ve sağlıklı bir yaşam sürüyor. Gelin hep birlikte Japon yaşam ve beslenme tarzına yakından bakalım ve bu gizemli kadınların sırlarını açığa çıkaralım.

Her daim incecik Japon kadınlarının sırrı ne

Öncelikle zengin ve dengeli beslenme!

Japonlar hakkında iyi bildiğimiz bir şey daha var ki o da neredeyse sadece suşi ile beslendikleri. Dolayısıyla yemek alışkanlıkları otomatik olarak sağlıklı bir temele dayanıyor. Balık, yosun, taze sebzeler, soya sosu, pirinç, meyve ve yeşil çaydan oluşan klasik menüleri sayesinde son derece hafif yiyorlar ve abur cubur kültürleri yok. Sezona bağlı balık tüketimi ise çok yaygın. Özellikle kışın sıcak içecekleri ve çorbaları çok fazla tüketiyorlar.

Haberin Devamı

Form Tutmana Destek Veren Güzellik Fırsatları

Her daim incecik Japon kadınlarının sırrı ne

Yemeği nasıl pişirdiğin de çok önemli!

Japon mutfağının en önemli özelliklerinden biri de yemekleri ızgara yapmak, buharda haşlamak ve çok az yağ kullanarak kızartmak gibi sağlıklı yöntemlerle pişirmek. Sebzeler özellikle ince doğranıyor. Bu sayede hem çabuk pişiyor hem de içinde bulunan gerekli besinler kaybolmuyor. Japon kadınları bu yemeklerde baharatları da dengeli bir şekilde kullanarak lezzetli,  sağlıklı ve renkli bir mutfak yaratıyor.

Her daim incecik Japon kadınlarının sırrı ne

Küçük ağızlara küçük lokmalar!

Yemek yemek Japonlarda bir ritüel. Her şey son derece yavaş, küçük parçalar halinde ve sindirime yardımcı olacak şekilde olup bitiyor. Tabak düzenleri bile birçok farklı yemeği aynı tabakta yerleştirmek ve her bir lezzetin tek tek tadına varmak üzerine kurulu. Ve tabii ki bu tabaklar hiçbir zaman tıka basa dolu değil. Her şey kararında!

Haberin Devamı

Ekmek yerine pirinç! Ve tabii tatlı yerine de…

Yemeklerin büyük bir kısmını oluşturan pirinç, doğal olarak ekmek tüketimini önlüyor. Hemen “Aa tamam her gece pilav o zaman!” demeyin. Japon kadınları pirinci, tuz ve yağ kullanmadan sadece haşlayarak tüketiyor. Aynı şekilde tatlı kültürü yok denecek kadar az. Şekerden bihaber olan Japon kadınları bizim gibi Kemalpaşaların, dilberdudaklarının yerine yine ‘Mochi’ denilen, pirinçten yapılan bir çeşit dondurma yiyorlar. Batı ve Doğu’nun ağır tatlıları onlarda kesinlikle bulunmuyor.

Her daim incecik Japon kadınlarının sırrı ne

Önce kahvaltı!

Ve gelelim dananın kuyruğuna! Doktorlar diye diye bir hal oldu ama bir kere de Japonlar desin: Kahvaltı Japon yemek kültürünün en önemli öğünü. Japon kadınları bu öğünde balık, pirinç, çorba gibi ana yemeklerin yanında yeşil çay, omlet gibi gıdaları da tüketiyor.

Haberin Devamı

Her daim incecik Japon kadınlarının sırrı ne

Özetle gördüğümüz kadarıyla Japon kadınları bizim yaptıklarımızı yapmıyor. Eğer 100 yaşımızda parklarda tai chi yapalım istiyorsak biraz feyz almanın yararı var.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!