Her bedende farklı bir kimlikte

İşte ben fantezi diye buna derim! Hepsi birbirinden karmaşık görünüyor ama giyildiklerinde çok şık duruyorlar.

2007 ilkbahar-yaz modasında "ayrıcalık" yaratan desenlerden bahsediyorum. Hemen hemen her tasarımcının kendi iç dünyasını yansıttığı, hikayesini anlattığı birbirinden çarpıcı desenler, önümüzdeki aylarda tüm gözleri kadınlara çevirecek!

Retro, pop-art, romantik, klasik ne isterseniz yeni modanın içinde bulabilirsiniz. Bu tıpkı bir kağıda yazı yazmak ve birilerinin yazınızla sizin karakterinizi okuması gibi bir şey... Tüm bu çiçekler, geometrik semboller, yaratıcısının hikayesini farklı bedenlere aktarıyor. Elbette her şeyi sizlere sunulduğu gibi kabullenmeden önce vücut yapınızın desenlerle olan ilişkisini göz önünde bulundurmalısınız. Aslına bakarsanız, bu konuda da çok şanslısınız. Çünkü, koleksiyonlarda hakimiyet kuran "hacim", kusurları gizlemek konusunda oldukça başarılı.

Sezonda romantizmi anlatan çiçeklerin siyah-beyaz yorumları kadar, bir çiçek tarlasını andıran renkli görünümü de çok beğeniliyor. Bunun yanı sıra baharı simgeleyen çiçekler, aksesuvarlarda, özellikle kemer ve çantalarda canlı tonlarıyla dikkat çekiyor.

İlhamını 60’lardan alan ama 70 ve 80’lere de göndermeler yapan tasarımlarda özellikle 60’lı yılların mini elbiselerinde grafik desenler, 70’lerin şifon elbiseleri ve tulumlarında çiçek ve desen karışımları ustaca kurgulanmış.

Vintage ve retro tarzlarında zaten yeri olan bu her iki desende de renk karmaşasından kesinlikle kaçınılmıyor. Dolce&Gabbana gibi tasarımda sınırları zorlayan tasarımcılar, ortaya koydukları bu cesareti, aynı şekilde biz kadınlardan da bekliyor.

Sezonun sıcak trendlerinden "Afro-şık" tarzında ise tüm bu renk ve grafik oyunlarına modern-etnik bir yorum getirilmiş. Kıyafetlere bakar bakmaz, kendinizi fantastik bir yolculuğa çıkmaya hazır hissediyorsunuz. Grafikler net ve görsel açıdan son derece zengin. Sizlere Afrika’yı anlatan zebra ve leopar desenlerinden kesinlikle çok farklı...

Aynılaşma kaygısı yok

Bahara uyanan çiçekler, modern grafik desenler, ünlü yüzler, bu yaz birçok tasarımcının ilham kaynağı oluyor. Genellikle birileriyle "aynı" olmamak adına desen giymekten kaçınan ben ve benim gibiler için tasarımcılar bu yaz o kadar çok seçenek sunuyor ki, "aynılaşma" kaygısı neredeyse yok denecek kadar aza iniyor. Özellikle geceleri, özel günlerde! Pollini için tasarlayan Rıfat Özbek, Valentino, Roberto Cavalli, Guess, yüzleri elbiselere kopyalayan Lanvin, çiçek tutkunu Louis Vuitton, Chloe, Anna Sui, Etro gibi tanınmış markalar, sizlere bahsettiğimiz sürprizlerle dolu yolculukların mimarları. Miu Miu ise yeni Afro-şık trendine yön veren deseniyle şu sıralar moda sayfalarının efendisi!

"Kadınsı" bir harekata hazırlanın

Bu yaz kamuflaj deseni, bilinenin aksine, "couture" ve "lüks" bir yorumla geri dönüyor.

Bu askeri desenin hikáyesi iki asır önce başlıyor. Savaşın işaretçisi, modada barış ve şıklık mesajı veriyor. Geçen yıl Jean Paul Gaultier’in 2007 yaz şovunda ilk kez bu elbiseyi gördüğümde gözlerime inanamadım. Bu kadar sokak kokan ve erkeksi görünen kamuflaj deseni, ustanın ellerinde kimlik değiştirmiş, feminenliğe emanet edilmişti. Bu yaz, askeri dokunuşlar, farklı renklerde ve tasarımlarda karşınızda! Bol cepli erkeksi pantolonları, kaba saba yelekleri unutun. Deseni, bu kez hafif kumaşlarla, abiye bir yorumla hayal edin. Şu sıralar Prada’nın yanda gördüğünüz kırmızı kamuflaj sırt çantası çok konuşuluyor. Ayrıca markanın sarı ağırlıklı, aynı desendeki trençkotları da tekdüze stiline biraz hareket getirmek isteyenler için.

Sıcak günlerde yine dolgu topuklu açık sandaletler, asker desenleriyle, der kesimli denimlerle tamamlanıyor. Spor ayakkabılar ise 80’ler tarzını yaşatmak isteyenler için ideal.

Modanın size önerilerinden biri "askeri bir darbeyle" rakibinizin bir adım önüne geçmeniz. Bu kendiniz olsa bile!

MODA HABER

Madonna "stilini" tasarladı

Daha önce, ünlü tasarımcılarla çalışan ve uygun fiyat politikasıyla trend satan H&M’in yeni gözdesi Madonna. Ünlü şarkıcı H&M için hazırladığı yeni "M by Madonna" aksesuvar ve giysi koleksiyonunun ardından "Benim için yaratıcı bir deneyim oldu. Giyenleri görmek için sabırsızlanıyorum" açıklamasını yaptı. Tasarımları arasında bir de türban olan Madonna, 28 ülkede satılacak ürünlerin kendisinin zamansız ve rahat stilini yansıtacağını belirtiyor. Favori ürünleri, koton trençkot, streç tulum ve siyah aksesuvarlar...

Çizgiyi aşıyor

Diesel yeni sezonda pop ve retro tarzının en renkli örneklerini, sıra dışı denim tasarımlarıyla buluşturuyor. Yaz koleksiyonunda dar silüetler öne çıkarken, kadınsı bir görünüm için tasarlanan tunik ve üstler desenlerle renkleniyor. Denimler ise düz yıkamalarıyla gençlerin yeni tutkularından.

BENİM olmalı

Bakın, kendinizi göreceksiniz

Yazın kıyafetleriniz sizi yansıtacak! Yani, kıyafetlerinize bakacak ve kendinizi göreceksiniz. Çünkü malzemeler vinilden, plastikten... Verniklenmiş gibi duran kaygan ve parlak, "cilalı" gibi duran bu kıyafetler, özellikle de platformlu ayakkabılar, sandalet ve babetler sezondaki favorilerim arasında.
Yazarın Tüm Yazıları