Hepsi sizin olsun!

Şiddetin, düşmanlığın, nefretin bu kadar güçlü pompalandığı bir coğrafyada, önümüzde 20 yaşında gencecik bir delikanlının cenazesi duruyorken derbide alınan üç puan da şampiyonluk da kimin isterse onun olsun.

Haberin Devamı

Bir de kalkmış saf saf“Alkışlasınlar”, “Tebrik etsinler birbirlerini” filan diyoruz./images/100/0x0/55ea6edaf018fbb8f87f9863
Biri şampiyon olmuş, biri üç kulvarda mücadele etmiş iki takımın karşılaşmasında birazcık centilmenlik konuşsun diye ümit ediyoruz.
Nihayetinde “oyundur” diye düşünüyoruz.

Yöneticilerden sağduyulu açıklamalar bekliyoruz.
Örgütlü taraftar olunsun ama çeteleşme olmasın istiyoruz.
Hatay’da yaşanan tarifsiz acı öylece dururken,
Beşiktaş maçı öncesinde küçücük çocuklar biber gazıyla tanışırken,
 “Ağır olsunlar da molla diyelim” diyoruz.


Futbolda masumiyet çağının endüstriyel futbolla birlikte kapandığını biliyoruz bilmesine de yine de “temiz futbol” özlüyoruz. Hiç özlemediklerimiz ise yöneticilerin yaptığı akıl almaz açıklamalar, Fildişili oyunculara muz göstermeler, tekme, tokat, küfür, boğaz boğaza gelmeler, “Bizi tahrik etmeye gelmişler” demeler, “Önce onlar başlattı” ezberi, yüzde korkutucu bir nefretle tırnağı ete geçirmeler, “O benim boğazımı sıkınca ben de onun boğazını sıktım” diye konuşmalar, karşılıklı provokasyon iddiaları…

Haberin Devamı


Bozuk düzende sağlam çark olmuyor işte, isteklerimiz; dilek ve temenniler kutusunda sandık lekeli romantik bir mektup olarak kalıyor. Şiddetin, düşmanlığın, nefretin bu kadar güçlü pompalandığı bir coğrafyada, önümüzde 20 yaşında gencecik bir delikanlının cenazesi duruyorken derbide alınan üç puan da şampiyonluk da kimin isterse onun olsun.

Hepsi sizin olsun


Geri gelmeyecek o gencecik hayatın arkasından bakarken futbolcuyu boğaz boğaza getiren, taraftara bıçak çektiren bu asılsız şiddeti pompalayan zihniyetten zerre kadar kendine bulaşmadığını düşünen,  bu öfke selinin ortasında kendini suçlu hissetmeyen kim varsa ayağa kalksın. Söz sırası gerçek sporseverlerin, sporu kardeşlikle yoğuranların olsun. Sokakları, statları onlar doldursun. Örgütlü taraftar ayağa kalksın. Kalksın ve şiddete, çeteleşmeye lanet yağdırsın. Biliyoruz ki, o zaman hiçbir şey şimdiki gibi olmayacak. Biliyoruz ki, örgütlü taraftar, kendine karşı, çocuğuna karşı, topluma karşı sorumluluk taşıyacak. Biliyoruz ki, bu sorumluluğu taşıyanlar bir maç uğruna hiçbir cana kıymayacak.

Haberin Devamı


Biliyoruz ki, transfer borsası eşiğinde bunlar da romantik istekler kabilinden okunacak, okunsun varsın.  Kan gölünün kıyısından, biber gazı bulutunun ortasından ancak böyle çıkılacak.

 


Yazarın son yazıları

#7   Mayıs 2013 Kalplerden cennete
#4   Mayıs 2013 Büyüklük sizde kalsın
#30 Nisan 2013 Gizli spor emekçileri Bayramınız kutlu olsun!
#27 Nisan 2013 İkili delilik
#23 Nisan 2013 Renkler ayrı dertler aynı
#20 Nisan 2013 2013 Git evinde oyna!
#16 Nisan 2013 Hakkı,Metin,Lefter! O güzel günler burada biter!



YAZARIN TÜM YAZILARI İÇİN >>


 

Yazarın Tüm Yazıları