Hepsi okumuş çocuklar...

Güncelleme Tarihi:

Hepsi okumuş çocuklar...
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2016 22:38

Türkiye’de 4 yılda yüzde 192 büyüyen Seat’ın müşteri kitlesinin yüzde 60 gibi büyük çoğunluğunun üniversite mezunu olduğunu anlatan Doğuş Otomotiv Seat Genel Müdürü Anıl Gürsoy, “Kullanıcıların yüzde 69’u ise 18-40 yaş arası. Otomotiv sektöründeki en genç müşteriler Seat’ta” dedi.

Haberin Devamı

ALMAN Volkswagen Grubu’nun bünyesinde yer alan ve Türkiye’de Doğuş Otomotiv’in temsil ettiği markalardan biri olan İspanyol Seat’ın son yıllarda

Hepsi okumuş çocuklar...

Türkiye’de elde ettiği başarılar dikkat çekiyor.  Sadece 2 modelin gücüyle Türkiye’de satışlarını 4 yılda 5 bin adetlerden 17 bin adetlere çıkaran Seat, bu performansıyla dünya sıralamasını da değiştirdi. Seat’ın dünyadaki en büyük pazarları arasında hızla yükselen Türkiye,  2012’de 13, 2013’te 8, 2014’te 9’uncu sırada yer aldıktan sonra bugün markanın 6’ncı büyük pazarı konumuna yükseldi. Seat’ın ilk SUV modeli Ateca ve ardından pazara sunulacak diğer yeni modellerinin de desteğiyle önümüzdeki dönemde Türkiye’nin Meksika’yı da geçip en büyük 5’inci pazar olması bekleniyor.

Haberin Devamı

Satışlardaki bu büyük sıçramanın dışında Seat’ın Türkiye’deki diğer dikkat çeken rekorları ise genç ve üniversite mezunu müşteri oranlarında kendini gösteriyor.  Türkiye’de Seat kullanıcılarının yüzde 69’u 18-40 yaş arasındaki gençlerden oluşurken, kayıtlı kadın kullanıcı oranları ise yüzde 40 civarında. Bu orana göre Türkiye’de otomotiv sektöründeki en genç ve en çok kadın müşteriler Seat’ta yer alıyor.  Ama Seat satışlarında en dikkat çeken ise müşteri kitlesinin yüzde 60 gibi büyük çoğunluğunun üniversite mezunlarından oluşması.

DİPLOMASI OLAN ALIYOR

Seat’ın ilk SUV modeli Ateca’nın Berlin’de düzenlenen toplantısında konuştuğumuz Doğuş Otomotiv Seat Genel Müdürü Anıl Gürsoy, müşterilerinin çoğunluğunun üniversite mezunu olduğunu açıklaması, “Hepsi okumuş çocuklar. Diploması olan Seat alıyor” yorumlarını da  beraberinde getirdi.

Türkiye’de Leon ve Ibiza modelleriyle önemli bir sıçrama yaptıklarını kaydeden Gürsoy, ilk SUV modelleri Ateca ile de hedef kitlelerini genişleteceklerini söyledi. Üreticiden aldıkları destek, güçlü yetkili satıcı ağı, doğru fiyatlandırma ve filo stratejisi ile Seat’ın pazar payını yüzde 3 seviyesine getirdiklerini belirten Gürsoy şunları söyledi: “Bu yılın ilk 9 ayında binek otomobil pazarı yüzde 2 daralırken, Seat’ın satışları yüzde 12 arttı. Bu dönemde 13 bin 892 adet araç sattık. 2015’te 16 bin 911 adet olan satışlarımızın bu yıl sonunda 18-19 bin adetlere ulaşmasını hedefliyoruz. Yeni bir rekor kıracağız. 2017 yılında ise yeni Ateca’nın da desteğiyle 20 bin adetleri aşıp 23 bin adet seviyelerine ulaşmayı planlıyoruz.”

Haberin Devamı

SUV PAZARINDA İSPANYOL ATAĞI

AVRUPA’da ve Türkiye’de hızla büyüyen SUV pazarına İspanyol Seat çok iddialı giriyor.  Seat’ın SUV sınıfındaki ilk temsilcisi olan Ateca, kasım ayında Türkiye’de satışa sunulacak. İsmini, İspanya Zaragoza’nın batısındaki Ateca kasabasından alan yeni model , 115 beygir ile 190 beygir arasında değişen benzinli veya dizel motor, önden çekişli ya da dört çeker, manuel veya DSG şanzımana sahip versiyonlara sahip.  Fiyatı 84 bin TL’den başlayan Ateca’nın çok satması beklenen 1.6 TDI modelinin fiyatı 103 bin, 1.4 EcoTSI ACT DSG modelinin fiyatı ise 110 bin TL. Seat Türkiye Genel Müdürü Anıl Gürsoy, Ateca ile yepyeni bir müşteri kitlesine hitap edeceklerini belirterek, “İlk kez 100 bin TL’nin üzerinde bir otomobil satacağız. Ateca’nın toplam satışlarımızdaki payı yüzde 20 olacak” dedi. Gürsoy, C-SUV modeli Ateca’nın ardından Ibiza’nın crossover versiyonu olan B-SUV modeli Arona’nın da 2017 sonunda satışa sunulacağını söyledi.

Haberin Devamı

 EN TEKNOLOJİK SEAT MODELİ

Seat Ateca’da Full LED farlar, yenilikçi Trafik Sürüş Asistanı ve Şehir İçi Acil Frenleme Fonksiyonu gibi güvenlik ekipmanları, 8 inç dokunmatik ekran, Full Link bağlanabilirlik özelliğine sahip son nesil bilgi-eğlence sistemleri bulunuyor. Ayrıca ön-arka park sensörleri, KESSY Anahtarsız Giriş ve Çalıştırma Sistemi, geri görüş kamerası, park asistanı ve elektrikli kolay açılır bagaj  da sınıfının ilkleri arasında yer alıyor.
eozpeynirci@hurriyet.com.tr


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!