Hepsi kandırılmış çocuklar

Güncelleme Tarihi:

Hepsi kandırılmış çocuklar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2007 00:00

Terör örgütlerine katılım nedenlerini tespit etmek için yapılan bilimsel çalışmadan çarpıcı sonuçlar çıktı. Cezaevindeki terör örgütü PKK üyelerinin eğitim düzeyi de, ailelerinin aylık geliri de çok düşük. Ankete katılanların “Örgütteyken en çok ne hoşunuza gitti?” sorusuna verdikleri yanıt ise manidar: Hiçbir şey.

Haberin Devamı

Terör örgütlerine katılım  nedenlerini tespit etmek ve örgüte katılıma iten sosyal ve ekonomik  koşulları belirlemek için yapılan bilimsel çalışmada ilginç bulgular elde edildi. Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsünde Uğur Esentur'un  “Devlet Aleyhine Suç İşleyen Teröristlerin Sosyo-Ekonomik Özellikleri”  başlıklı yüksek lisans tezinde, Adalet Bakanlığından alınan izinle  Ankara Yenikent F Tipi Cezaevinde bulunan terör örgütü PKK üyesi 57, sol  terör örgütü üyesi 37 ve sağ terör örgütü üyesi 16 tutuklu ve hükümlünün  katıldığı anket çalışmasının verileri yer aldı.

Ankette yer alan “Ailenizle geçim sıkıntısı çektiniz mi?” sorusuna, 45 terör örgütü PKK üyesi ile 30 sol ve 1 sağ terör örgüt üyesi “evet”  yanıtını verdi. Aynı soruyu terör örgütü PKK üyesi 10 kişi ile sol ve  sağ terör örgüt üyesi birer kişi de “kısmen” şeklinde cevapladı.

Haberin Devamı

Terör örgütü PKK üyelerinden 49'u ile sol terör örgütü üyelerinden 16'sı, sağ terör örgüt üyelerinden 7'sinin  ailesinin aylık gelirinin 500 YTL'nin altında olduğu araştırmada ortaya çıktı.
       
BİR İŞLERİ VARDI
       
Terör örgütü PKK üyelerinden 38, sol terör örgütü üyesi 27, sağ terör  örgüt üyesi 16 tutuklu ve hükümlünün cezaevine girmeden önce bir iş  yerinde çalıştıkları, 46 terör örgütü üyesinin de bugünkü değerle 500  YTL üzerinde aylık gelir elde ettikleri belirlendi. Terör örgütü  üyelerinden 1000 YTL üzeri aylık geliri bulunanların sayısının ise  sadece 5 olduğu tespit edildi.
       
CEZAEVİNE GİRİNCE VAADLERİN BOŞ OLDUĞUNU ANLADILAR

       
Çalışmada terör örgütü PKK üyelerinden 56'sının ailesinin anne-baba ve kardeş desteğiyle yaşamını sürdürdüğünü, 1'inin ailesinin  ise akraba ve çevre desteği ile yaşamını devam ettirdiği ortaya çıktı.Sol terör örgüt üyesi tutuklu ve hükümlü 34 kişinin ailesini anne-baba  ve kardeş desteği, 3'ünün ailesinin de akraba ve çevre desteği, sağ  terör örgüt üyesi 16 kişinin ailesinin ise anne-baba ve kardeş desteği  ile yaşamlarını sürdükleri ortaya çıktı.  Terör örgütü üyeleri, “örgüte katılın ailenize biz bakacağız”  vaatlerinin boş olduğunu ise cezaevinde öğrendiler.
       
EĞİTİMSİZ ÇOCUKLAR
       
Cezaevindeki terör örgütü PKK üyesi 12'sinin cahil, 22'sinin ilkokul ve  ortaokul, 23'ünün lise ve üniversite, sol terör örgütü üyelerinden  1'inin cahil, 14'ünün ilkokul ve ortaokul, 22'sinin lise ve üniversite,  sağ terör örgüt üyesi 1 kişinin cahil, 4'ünün ilkokul ve ortaokul,  11'inin de lise ve üniversite mezunu olduğu belirlendi.
       
ÖRGÜTE KATILIM NEDENLERİ
       
Terör örgütü PKK üyesi 10, sol terör örgüt üyesi 8, sağ terör örgüt  üyesi 15 kişi de rejim değiştirmek için örgütlere katıldıklarını ifade  ederken, 39 terör örgütü PKK üyesi ile 28 sol terör örgüt üyesi  sosyo-ekonomik eşitlik, 8 terör örgütü PKK üyesi ile 1 sol ve 1 sağ  terör örgütü üyesi de daha iyi şartlar elde etmek için örgütlere  girdiklerini ifade ettiler.   Çalışmada, 3 terör örgütü PKK, 3 sol terör örgüt üyesi ile 1 sağ terör  örgüt üyesinin kardeşlerinin de terör örgütleri içinde yer aldığı ortaya  çıktı.
       
ÖRGÜT YOZLAŞTI
       
Terör örgütü üyelerinin en çok örgütlerindeki yozlaşmadan dolayı  pişmanlık yaşadıklarını kaydettiler.       Ankete katılan terör örgütü üyelerine hangi olaylardan pişmanlık  duydukları yönünde yöneltilen soruya terör örgütü PKK üyelerinden 23'ü  “örgütten kaçanların ve ailelerinin cezalandırılması”, 15'i “amaca  ulaşamamak”, 19'u da “örgütteki yozlaşma” olarak yanıt verdi.

Haberin Devamı

Sol terör örgüt üyelerinden 6'sı “örgütten kaçanların ve ailelerin  cezalandırılması”, 31'i de “örgütteki yozlaşmadan” pişmanlık  duyduklarını, sağ terör örgüt üyelerinden 1'i “örgütten kaçanların ve  ailelerin cezalandırılması”, 12'si “amaca ulaşamamak”, 3'ü ise  “örgütteki yozlaşmadan” pişmanlık duyduklarını ifade etti.
       
HİÇBİR ŞEY HOŞLARINA GİTMEDİ
       
“Örgütteyken en çok ne hoşunuza gitti?” sorusuna ise terör örgütü PKK  üyesi 32, sol terör örgüt üyesi 31 kişinin “hiçbir şey” cevabı  verirken, “Örgütte eşitlikçi bir ilişki mevcut mu?” sorusuna terör  örgütü PKK üyesi 50 kişinin “zorlayıcı” değerlendirmesi yaptı.
       
ÖRGÜT ÜYELERİ NEDEN TESLİM OLMUYOR?
       
“Örgüt üyeleri neden teslim olmuyor?” sorusuna terör örgütü PKK  üyelerinden 38'i “örgütten çekindikleri için” cevabını verirken, 8'i  “örgüte inandıkları için”, 11'i de “devletten çekindikleri için”  yönünde görüş belirttiler. Aynı soruya sol terör örgüt üyelerinden 29 kişi “örgüte inandıkları”,  2'si “devletten çekindikleri”, 6'sı da “örgütten çekindikleri için”  cevabına karşın, sağ terör örgüt üyesi 16 kişi ise “örgüte inandıkları  için” cevabını verdiler.
       
KARDEŞLERİ ÖRGÜTE GİRMEYİ İSTEMEDİLER

       
Terör örgütü PKK üyesi 47 kişi ile 26 sol ve 12 sağ terör örgüt üyesinin  kardeşlerinin terör örgütlerine girmek istemediklerini ifade ettikleri belirtildi.   Terör örgütü PKK üyesi 3 kişi ile 3 sol ve 4 sağ terör örgüt üyesinin  ise “Kardeşimin terör örgütüne girmesine ben engel oldum” ifadesini  kullanmaları dikkat çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!