Hepimiz Mustafa Kemal’iz

BUGÜN 14 Nisan Cumartesi...

Ankara’da çoşkulu, heyecanlı bir miting var... Miting ADD öncülüğünde, tüm vatandaşlara, sivil toplum kuruluşlarına, açık bir miting. Bize düşen görev itidalli ve akıllı davaranmak.

Bugün aklı selim kazanacak inşallah...

Türkiye Cumhuriyeti’nin sigortası olan bu kitle, asla tahriklere, kışkırtmalara kapılmamak zorunda...

Açılan pankartlar, atılan sloganlar, ayrıştırıcı değil, birleştirici olmalı.

Bu güzel Ankara gününde, tarihe güzel bir damga konmalı.

Bugün aklı selim kazanmalı.

Anıtkabir’e giderken, dönerken, miting alanında, şehirlerarası yollarda hep aynı vakurlukta, asaletde olmalı.

Muhtaç olduğumuz kudretin, damarlarımızdaki asil kanda mevcut olduğunu bilmemizin bile bu güvene yettiğini bilmeli, coşmalı, kenetlenmeli.

Bugün Ankara Ankara olalı nadir günlerinden birini görecek, bunu da bilmeli.

Çağdaşlığın bizle eş olduğunu, muasır medeniyet seviyesinde, bilincinde, yeni nesillerle, çok büyük ve güzel günler görecek bir ülke olacağımıza inanmalı Türk gibi hissetmeli, Türk gibi yaşamalı, Türk gibi çalşmalı bilinciyle hareket etmeli,

Türkiye Cumhuriyeti, ve Türk düşmanlarının büyük bir ittifakla Atatürkçülere kenetlendiği şu günlerde, tüm şer ittifakının gözleri bizim üzerimizde, Cumhuriyetin üzerinde...

Bu bilinçle bu mitingten alnımızın akıyla çıkmalı, ve dünyaya "Hepimiz Mustafa Kemaliz" diye haykırmalıyız.

Bugün aklı selim kazanmalı... Aklı selimin kazandığı yerde adalet kazanır, hak kazanır..

Tıpkı 1919’da 1922’de, 1923’de olduğu gibi.

Ankara, Ankara canım Ankara!..

Demirhan DEMİRBAŞ

’Yunus’lara teşekkürler

ULUS
Atatürk Kültür Merkezi civarında (9 Nisan, 17.30) elleri testereli bir grup serserinin kapkacına maruz kalmak üzereyken, ani bir refleksle ellerinden kurtulup tam karşıdaki Asayiş Ekipler Amirliği’ne sığındım. Oradaki nöbetçi bayan polis tarafından, güler yüzle karşılandım. İlgili başkomisere durum iletildi.

Yaptığım tarif üzerine Asayiş Ekipleri hemen motorsikletler ve dört adet araçla Ankara cadde ve sokaklarda kapkaççıları arayarak yakaladılar. Aynı saatlerde birkaç bayan ve erkeğin yolunu kesen bu serserilere polislerimiz, gereken dersi eğitici yol göstererek verdi. Polis Teşkilatının 162. kuruluş yıldönümünde vatandaşa yardımlarından dolayı polislerimize, kültürlü ve bilinçli ’Yunus’larımıza binlerce teşekkürler.

Selami KESKİN

Mühendisler de bizleri dinlesin

TMMOB
Ankara Mühendisler Odası’nın, "Ankaralılar başkentlerine sahip çıkmıyorlar" (10.4.2007) yazınızda Ankaralılara haksızlık yaptıklarını düşünüyorum.

Geçen yıl bu kuruluş üç günlük bir kongre düzenlemiş, bunu daha önceden basın yoluyla da açıklamıştı. Burada gayet medeni bir biçimde "halkla elele, halka açık" gibi son derece insana hoş gelen şeyler söyleniyordu. Buna güvenerek kalkıp, ben de bu toplantılarına katıldım. Bir vatandaş olarak bana çarpık gelen şeyleri birkaç kelime ile söylemek için söz istedim. Mesela; insanlara çok yüksek gelen, zorlukla tırmanılan kaldırımlar gibi...

Akşama kadar kendi iç çekişmelerinden fırsat bulup bir kaç dakika olsun söz vermediler. Şimdi bizim söylediklerimizi bize söylüyorlar.

Onlara; "Sahip çıkanlara da sahip çıkılması gerektiğini" hatırlatmak isterim.

Onların bu kadar çaresiz olmaya hakları yok.

Zuhal ALTAN

KISA...KISA...KISA...

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin mimarlık kültürünün çocuklarla buluşması, mimarlığın toplumsallaşması amacıyla düzenlediği Logo/Logotype yarışması ödül töreni bugün 18.30’da TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nde yapılıyor.

KAVAKLIDERE Dayanışma ve Güzelleştirme Derneği, Kuğulu Parkta Kırsal Çevre ve Ormancılık Sorunları Araştırma Derneği ile birlikte "ağaç envanteri" çalışması gerçekleştirdi. Kuğulu Park sınırları içindeki ağaçların ayrıntılı bilgilerinden oluşan tabelalar hazırlandı.Ağaçlar için hazırlanan tabelalar 15.04.2007 tarihinde saat 14.00’te törenle yerlerine asılacak.

AŞAĞI Ayrancı Güvenlik Caddesi’nin kaldırım döşemeleri, diğer caddelerinkine bakınca rastgele seçilmiş taş yığını gibi duruyor. Kaldırımlarda yürümek ne mümkün... Lütfen yetkililer sesimizi duysunlar.

Hilmi DURMUŞ

- ŞENTEPE Burç mahallesi 365 sokak sakinleriyiz. Sokağımız gecekondularla doluydu. Zamanla binalar yapıldı. Sağolsun Melih Gökçek doğalgazımızı da getirdi. Ama sıkıntı bitmedi. 1970’li yıllarda kendi imkanımızla döşediğimiz kanalizasyon şimdi ihtiyaca cevap vermiyor. Sokakta o zaman 30 hane vardı şimdi 100 oldu. Seçimlerde Şentepelilere çok vaatte bulundular. Gerçekleştirmelerini istiyoruz.

GÜNÜN SÖZÜ

"Göreve yeni başlayan bir mühendis emekliliği gelmiş uzman veteriner hekimden fazla maaş alıyor. Veteriner teşkilatı 1985’de kaldırıldı ve bitki hastalıkları ile hayvan hastalıkları aynı çatı altında yönetilmeye çalışıyor. 3.225 belediyeden sadece bin tanesinde veteriner hekim var. Tarım Bakanlığı’nda veteriner hekim ihtiyacının ancak yarısı kadar veteriner hekim istihdam ediyor. Sağlık Bakanlığı’nda ve Çevre Bakanlığı’nda yok denecek kadar az sayıda veteriner hekim çalıştırılıyor."

(Giresun Veteriner Hekimler Odası)
Yazarın Tüm Yazıları