Hepimiz Biriz, Eşitiz

Güncelleme Tarihi:

Hepimiz Biriz, Eşitiz
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2016 12:03

Hepimiz Biriz, Eşitiz

Haberin Devamı

Koç Holding'in "Ülkem İçin Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Destekliyorum" projesinin seminerine katılan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, cinsiyet ayrımcılığının ortadan kalkmasının bu tür çalışmalara bağlı olduğuna değinerek, “Özellikle kadına şiddet eğitimle, sosyal çalışmalarla ve kültürel gelişmelerle ortadan kalkabilir. Bu konuya hem kamu, hem özel sektör ilgi gösterirse aşılabilirö dedi.

Koç Holding'in, “Ülkem İçin Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Destekliyorum" projesi seminerleri Karabağlar Belediyesi ve Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması (TAP) Vakfı işbirliğiyle Karabağlar'da gerçekleştirildi.

Seminere, Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Koç grubu bünyesinde İzmir'de beyaz eşya mağazası bulunan ve 2006 yılından bu yana bu proje içinde yer alan Karabağlar Belediyesi CHP'li Meclis Üyesi Engin Soy'un proje sunumu ile başlayan seminerin açılış konuşmasını Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu yaptı. Cinsiyet ayrımcılığının tamamen ortadan kalkmasının bu tür çalışmalara bağlı olduğuna değinen Selvitopu “Özellikle kadına şiddet toplumda önemli bir konu. Bunların ortadan kalkması eğitimle, sosyal çalışmalarla, kültürel gelişmelerle olabilir. Hem kamu hem özel sektör ilgi gösterirse aşılabilir. Bu çalışmaların yaygınlaştırılması gerekir. Bizde belediye olarak buna benzer çalışmalar düzenliyoruz" dedi.

Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç ise yaptığı konuşmada, cehaletin önündeki en büyük engelin kadınlar olduğunu söyledi, "Kadınlar aydınlanırsa çocuklar aydınlanır, ülke gelişir ve eşitlik, adalet gibi kavramlar daha yerine oturur" dedi.

Koç Holding Kurumsal İletişim Müdürü Şeniz Akan ise gerçekleştirdikleri seminerlerle toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin nedenleri ve sonuçlarına dair toplumun tüm kesimlerinde farkındalık yaratarak, duyarlılığı artırmayı amaçladıklarını ifade etti. Sunumun ardından Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Şeniz Akan'a Karabağlar'ın mobilya kenti olmasından dolayı ustalar tarafından el işlemesi özel olarak hazırlanan sandık hediye etti.

Konuşmanın son bölümünde Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması (TAP) Vakfı Müdürü Nurcan Müftüoğlu toplumsal cinsiyet kavramının ne olduğunu ve hangi kalıp yargılardan beslendiğine yönelik bilgilendirme yaptı.

Etkinliğin sonunda Kaymakam Mehmet Sadık Tunç, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve katılımcılar ellerinde “Şimdi değilse ne zaman", “Biriz,eşitiz" yazılı dövizlerle objektiflere poz verdi.

İZMİR (DHA)

foto

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!