Hepimiz Anelka'yız

Güncelleme Tarihi:

Hepimiz Anelkayız
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2010 00:00

Fransa Milli Takımı futbolcuları, dün antrenman yapmayacaklarını bildirerek Anelka’nın kadro dışı bırakılmasını protesto etti. Bu kez de kaptan Evra ile kondisyoner Duverne birbirine girdi.

MEKSİKA yenilgisi ile cadı kazanına dönen Fransa Milli Takımı’nda Dünya Kupalarında eşi benzeri görülmemiş bir olay yaşandı. Futbolcular, Nicolas Anelka’nın kamptan kovulmasını protesto etmek için dün antrenman yapmadı. Fransız oyuncular, bu eylemleri ile Meksika maçının devre arasında teknik direktör Raymond Domenech’e küfrettiği için kadro dışı kalan arkadaşlarına sahip çıktı.

Bir de basın açıklaması hazırlayan ve “Fransa Milli Takımı Oyuncuları” imzasıyla Domenech’e teslim eden futbolcular metinde şu ifadeleri kullandı: “Fransa takımının tüm oyuncuları futbol federasyonunun aldığı Anelka’nın kadro dışı bırakılması kararına karşıdır. Ülkemizin renklerini taşımak ve bizi örnek alan taraftarımıza, eğitimcilere ve çocuklara karşı sorumluyuz. Sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Görevimizi unutmadık.”

Bu bir skandal

Ancak Fransa takımındaki gerginlik bununla kalmadı. Soğuk rüzgarların estiği idman sahasında takım kaptanı Patrice Evra ile kondisyoner Robert Duverne arasında da sert bir tartışma yaşandı. Oldukça sinirlenen kondisyoner, kronometresini yere fırlattı. Futbolcular da takım otobüsüne dönerek sahayı terk etti.
Yaşananlar üzerine Fransa’nın Milli Takımlar Sorumlusu Jean-Louis Valentin istifa etti. Valentin’in, yaptığı açıklamada “Bu bir skandal. Utanç duyuyorum” demesi, son Dünya Kupası’nın finalisti Fransa’nın içine düştüğü acı durumu iyice gözler önüne serdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!