Hepgüzel'in suluboya aşkı

Güncelleme Tarihi:

Hepgüzelin suluboya aşkı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2017 13:58

Hepgüzel'in suluboya aşkı

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYALI ressam Ertuğrul Hepgüzel, 3 yıldan beri üzerinde çalıştığı rengarenk suluboya eserlerini sanat severlerin beğenisine sundu.

Aydın Kanza Sanat Galerisi'nde açılan serginin kurdelesini Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, ressam Ertuğrul Hepgüzel birlikte kesti. Uysal, Hepgüzel'in suluboya resim çalışmalarını hayranlıkla inceledi, Muratpaşa Belediyesi'nin sanata ve sanatçıya verdiği önem üzerinde durdu, Antalyalıları sanatın her dalıyla uğraşmaya teşvik ettiklerini, resmin ise en yaygın, en geniş tabanlı bir sanat olduğuna vurgu yaptı.

2004 yılında görev yaptığı Türk Hava Kuvvetleri'nden ayrılan emekli astsubay Ertuğrul Hepgüzel, o günden beri elinden fırçasını bırakmadığını, aldığı eğitimlerle de profesyonelleştiğini anlattı. 13 yıldır resim yaptığını kaydeden Hepgüzel, "3 yıl önce bay-pas ameliyatı geçirdim. Yağlıboyayı inceltmek için kullanılan tiner sağlığım açısından sakıncalı olunca suluboyaya tekniğine geçiş yaptım. Bugüne kadar birçok karma sergide, sanat çalıştayında yer aldım, katıldığım resim yarışmalarında derecelere girdim. İlk kişisel resim sergimi açmak en büyük hayalimdi. Bu hayalime nihayet kavuştum. Heyecan doluyum, çok mutluyum" diye konuştu.

Ressam Ertuğrul Hepgüzel'in insan portreleri, doğa canlıları, manzara, eski evler, eski kapılar ve kapı tokmakların oluşan 50 suluboya çalışması resmin yer aldığı sergi 29 Ekim Pazar gününe kadar açık kalacak.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!