Hep erkeklere yükleniyorsunuz

Güzin ABLA
Haberin Devamı

Kadıköy'den Ender

SEVGİLİ Güzin Abla, bakıyorum genellikle kadınları kolluyor, erkeklere yükleniyorsunuz.

Aslında tüm kadın köşe yazarları sizin gibi değil mi? Kadın hakları diye tutturmuşlar gidiyor, peki ya erkek hakları? Ya benim gibi ezilen ve cehennem hayatı yaşayan erkekler ne yapmalı? Yine de size başvurmayı düşündüm. Bakalım kadınları da azarlayabilecek misiniz? İşte benim durumum:

17 yıllık evlilik hayatımda karımdan ne iyi bir yüz ne iyi bir söz ne de yakınlık gördüm.

Üstüne üstlük bir öfkedir, bir kıyamettir gidiyor. Dırdırına aldırmıyorum da, herkesin yanında bana küfür etmesine dayanamıyorum. Biraz üzerine gidecek olsam, bana bıçak çeker. Üç çocuğumun hatırı için katlanıyorum.

Ne iyi bir anne ne de evhanımı. Şimdi söyleyin bana, karımın bana yaşattığı cehennem hayatına ne demeli? Birkaç ay önce genç bir hanımla tanıştım, yumuşacık bir insan. Sanki iyilik meleği. Onun desteği olmasa belki de daha fazla katlanamayacaktım bu hayata.

Ancak nasıl boşanırım, onun elinden kurtulunmaz. Çocuklara bile zarar verebilir. Bakalım bana da bir çare bulabilecek misiniz?

CANIM Oğlum, belli ki için pek yanık. Gerçekten anlattıkların doğruysa, kötü bir eşe düşmek talihsizliğine uğramışsın.

Tüm kadınlara öfke duyuyorsun. Bu arada ben de nasibimi aldım galiba. Ama haksızlık ettiğini söylemeden duramayacağım. Erkekleri kötüleyen, durmadan onları suçlayan biri değilim. Hatta zaman zaman kadınlara daha çok yüklendiğim olur.

Ama, genelde her iki tarafın da iyi ve kötü yönlerini düşünmeye çalışırım. Senin için üzüldüm, gerçekten şanssızmışsın. Ama, acaba senin de hataların yok muydu? Neyse, artık bunları unutup kendine göre yarattığın bu mutluluğu sürdürmeye bakmalısın.

Hayat zaten kısa mutluluklarla sürüp gidiyor, sürekli olan ne var ki? Madem böyle bir genç kızla tanışmışsın, bir süre onunla arkadaşlık ederken acılarını unutursun. Yine de boşanmayı neden denemiyorsun?

Yazarın Tüm Yazıları