"Hep birlikte, Türk mutfağına çakıldık"

Güncelleme Tarihi:

Hep birlikte, Türk mutfağına çakıldık
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2016 09:22

Uzun süredir merakla bekleniyordu. Ünlü Alman polisiye dizisi Tatort (Olay Yeri), 30 yıl aradan sonra ilk kez sinema filmi olarak çekiliyordu. Üstelik bir bölümü İstanbul’da. ‘Tschiller: Off Duty’ adlı filmin galasında, Türk ve Alman oyuncular bir araya geldi ve Hürriyet’e çok özel açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Ünlü Alman oyuncu, yapımcı, yönetmen Til Schweiger, Almanya’da polisiye dizilerin yıldızı, müthiş yetenek

Hep birlikte, Türk mutfağına çakıldık

Fahri Yardım, Erdal Yıldız. Türkiye’den ‘Karadayı’ dizisiyle parlayan Özgür Emre Yıldırım, sinema ve dizilerin genç yıldızı Berrak Tüzünataç...

Herkes nasıl bir sinema filmi çıkacağını merak ediyordu. Nihayet film dün Almanya’da vizyona girdi ve önceki akşam Zoo Palast sinemasında galası yapıldı. 

Hamburg, İstanbul ve Moskova’da çekilen film, beklentilerin çok üzerinde. İstanbul’un Boğaz, Beyoğlu, Pierre Loti gibi büyüleyici mekanlarından müthiş görüntüler var. Ama Moskova’nın bu kadar büyüleyici, bakımlı ve düzenli bir kent olduğunu hiç düşünmemiştim.

Hep birlikte, Türk mutfağına çakıldık


Filmin kısa öyküsü şöyle:
Hamburg’ta komiserlik yapan Nick Tschiller’in (Til Schweiger) eşi ölüyor. Kızı Lenny Tschiller (Luna Schweiger) annesinin ölümünden sorumlu gördüğü Fırat Astan’dan (Erdal Yıldız) intikam almak için İstanbul’a gidiyor. Ancak yeraltı dünyasının eline düşüyor. Nick Tschiller, kızını kurtarmak için İstanbul’a uçuyor. İstanbul’dan Moskova’ya uzanan Türk yeraltı dünyasıyla kıyasıya ve nefes kesici bir mücadele başlıyor. Yönetmen Christian Alvart’ın yaptığı, 8 milyon Euro’ya malolan film, biraz James Bond, biraz Hollywood karışımı ve sonuna kadar heyecanı dorukta tutmayı başarmış.

Hep birlikte, Türk mutfağına çakıldık


TEK SORUN TRAFİK

Galadan sonra locada buluşan filmin yıldızları arasına karıştım. Almanya’da her açıklaması olay yaratan, son olarak mülteciler için yurt yaptırmak amacıyla kolları sıvayan Til Schweiger’le ilk karşılaşmamdı bu. Esprili, candan, sıcak ve mütevazı birini buldum karşımda.
Bana hemen, “Nasıl buldun filmi?” diye sordu. Fikrimi söyledim. Kendisi de filmi ilk olarak galada seyrettiğini, aynı heyecanı paylaştığını anlattı. Ama İstanbul deyince ağzından bir İstanbul daha çıkıyordu.

İşte anlattıkları:
“Çekimlerden önce sadece bir günlüğüne İstanbul’a gitmiştim. Ama ilk kez çekimlerde İstanbul’u canlı yaşadım. Aşık oldum o kente. İnsanların sıcak ilgisine, büyüleyici mekanlarına. Tek olumsuzluk trafik. Ama Londra da farklı değil. Fakat şunu söyleyeyim, hepimiz Türk mutfağına çakıldık. Mezeler, balık, et ve kebap çeşitleri... En önemlisi de Türk mutfağında kullanılan baharatlar damağımızı büyüledi.”

SÜPER ANLAŞTIK

Filmin yıldız oyuncusu Fahri Yardım, mükemmel bir oyun sergiliyor. Espri dolu. Fahri Yardım filmin perde arkasını anlatırken, “Türk ve Alman oyuncular çok iyi anlaştık. Böyle bir kaynaşma zor görülür. Bir rüya gibi geldi. Bu rüyanın bitmesine üzüldük” dedi. 

Berrak Tüzünataç, “Yönetmen ne istediğini bilen biri. Oyuncular profesyonel. Film İstanbul’un en turistik yerlerinde çekildi. Benim için çok güzel bir maceraydı” diye konuştu.

Filmde ‘Şeker’ tiplemesini oynayan Özgür Emre Yıldırım yeraltı dünyasının karanlık tipini çok başarılı sergiledi.

Sahneye çağrılırken, seyircilerden büyük alkış aldı. Rolü gereği payına düşen Almanca diyalogları ezberlediğini anlatan Yıldırım, “Diksiyonda Til Schweiger çok yardımcı oldu. Ama Almanlar Türkçe, biz Almanca konuşmaya çalışırken, çok esprili anlar yaşadık” dedi.

Hep birlikte, Türk mutfağına çakıldık


"İSTANBUL’A AŞIK OLDUM"
Celal Özcan’a konuşan Til Schweiger (solda), “Aşık oldum o kente (İstanbul). İnsanların sıcak ilgisine, büyüleyici mekanlarına. Mezeler, balık, et ve kebap çeşitleri...” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!