Hep birbirlerine çarpıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Hep birbirlerine çarpıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2011 00:00

İki hafta önce şampiyonluğu garantileyen Vettel’in zaferiyle sonuçlanan Hindistan Grand Prix’sinde Hamilton ile Massa’nın kullandığı araçlar bu sezon 6. kez birbirine girdi.

Haberin Devamı

FORMULA 1’de Dünya Şampiyonu olmayı iki hafta önce Japonya’da garantileyen Red Bull’un Alman pilotu Sebastian Vettel, Hindistan Grand Prix’sinde başarısını tescillerken Lewis Hamilton ile Felipe Massa birbirine çarpmayı alışkanlık haline getirdi. İki pilotun kullandığı araçlar, bu sezon 6. kez birbirine çarptı.Formula 1’de geçen sezon da dünya şampiyonu olan 24 yaşındaki Vettel,  kalan 2 yarışı da kazanırsa, 2004’te 13 yarışı birinci tamamlayan Alman pilot  Michael Schumacher’in rekorunu egale edecek.

Massa’ya ceza verildi

Dünkü yarışta, McLaren’in İngiliz pilotu Lewis Hamilton, Ferrari’nin Brezilyalı  pilotu Felipe Massa ile yine çarpıştı. Kazada, 2 pilotun  kullandığı araçlar bu sezon 6. kez birbirlerine çarptı. Aracının ön kanadını  değiştirmek zorunda kalan Hamilton, kazada Massa’nın suçlu olduğunu söyledi ve  “Bana boşluk bırakmadı” dedi.  Hakemlerin hatalı bulduğu Massa’ya ceza verildi. Massa birkaç tur sonra  sol yarışı bırakmak zorunda kaldı.

Haberin Devamı

Önceki çarpışmalar

İki pilotun araçları, son  olarak Japonya’da çarpışmış ve Massa’nın aracının ön kanadı kırılmıştı. İkili, Singapur’da da 2 kez çarpıştı. Hamilton, bu kazaların  ardından Massa’nın “aklını kullanmadığını” söylemişti.  Massa ve Hamilton’ın kullandığı araçlar Monaco ve Britanya Grand  Prix’lerinde de çarpışmış, Hamilton aracını saldırgan şekilde kullandığı  gerekçesiyle eleştirilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!