Henüz 8 yaşındaki Melike'nin yaşamı film gibi

Güncelleme Tarihi:

Henüz 8 yaşındaki Melikenin yaşamı film gibi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2016 15:00

MUĞLA'da oturan Melike Berberoğlu, henüz 8 yaşında olmasına rağmen yaşadıklarıyla, film senaryolarını aratmayan bir yaşam sürmek zorunda kaldı.

Haberin Devamı

Babası Lütfi Sefa Berberoğlu, annesi Sedef Berberoğlu ile Abdullah Tekin'i öldürüp O.D.'yi öldürmeye çalışmaktan iki kez müebbet ve 15 yıl hapis cezası aldı, mahalle muhtarı vasisi yapıldı, büyük anneler arasında mahkemelik olan velayeti ise yakınları yerine Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne verildi. Halen anneannesinde kalan Melike için bir dava da, cezaevinde olan ve yakın ilişkide bulunmak isteyen babası açtı.

Muğla'da babası ve annesiyle mutlu bir yuvası olan küçük Melike Berberoğlu'nun hayatı, 13 Eylül 2013 tarihinden sonra kabusa döndü. O tarihten sonra Melike, film senaryolarını aratmayan bir hayat sürdü. Melike'nin babası Lütfi Sefa Berberoğlu, gıda ürünleri pazarlama şirketindeki işinden çıkartıldıktan sonra, şiddetli geçimsizlik yaşadığı 26 yaşındaki eşi Sedef Berberoğlu tarafından terk edildi. Lütfi Sefa Berberoğlu, 13 Eylül 2013 gecesi ayrı yaşadığı eşi Sedef Berberoğlu'nu, Muğla - Marmaris karayolu Sakartepe Mevkisi'nde 48 NR 960 plakalı otomobilde 33 yaşındaki O.D. ve Abdullah Tekin ile gördü. Bunun üzerine otomobilinden pompalı tüfeğini alan Lütfi Sefa Berberoğlu, bir çocuğunun annesi, muhasebeci eşi Sedef Berberoğlu ve yanındaki eşinin patronunun yeğeni olan Abdullah Tekin'i öldürdü. O.D.'yi de öldürmek istedi. Olaydan sonra tutuklanan Lütfi Sefa Berberoğlu yargılama sonrasında, eşi Sedef Berberoğlu'nu öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet, Abdullah Tekin'i öldürmekten ömür boyu, O.D.'yi öldürmeye teşebbüsten de 15 yıl hapis cezası aldı. Berberoğlu'na tahrik indirimi de yapmadı.

Haberin Devamı

Henüz 8 yaşındaki Melikenin yaşamı film gibi


VASİLİK MUHTARA, VELAYETİ DEVLETE VERİLDİ
Annesi koca şiddetine kurban giden, babası cezaevine giren Melike Berberoğlu'nun vasiliği de, iki aile arasındaki çekişmeli ilişkilerden dolayı onlara verilmedi. Mahkeme, Melike için Mahalle Muhtarı Murat Karakuş'u vasi tayin etti. Küçük Melike'nin ilkokul kaydı dahil tüm resmi işlemlerini de Muhtar Murat Karakuş, yürüttü. Bu arada kızını cinayete kurban veren Gülderen Kan, acılı günleri güçlükle de olsa geride bırakıp Melike'nin velayeti için mücadele verdi, dava açtı. Muğla Sulh Hukuk Mahkemesi, babasının cezası kesinleşmediği için velayet isteğini kabul etmedi. Gülderen Kan bunun üzerine bu kez Muğla Aile Mahkemesi'ne, dava açtı. Babaanne Çiler Berberoğlu'nun da, aynı mahkemeye velayet başvurusunda bulunmasıyla dava çıkmaza girdi. Aile mahkemesi de, küçük Melike'nin velayetini ne anneanneye ne de babaanneye verdi. Melike için Ailenin Korunması Kanunu işletildi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne velayeti verildi.

Haberin Devamı


ÇOCUK YUVASINA KONULABİLİR
Henüz mahkeme kararı uygulanmadığı için Melike, anneannesi Gülender Kan'la kalmaya devam etti. Ancak mahkeme kararının uygulanması durumunda, Melike'nin bir şok daha yaşayacağı ve çocuk yuvasına konulabileceği açıklandı. Bu arada Melike için bir dava da babası Lütfi Sefa Berberoğlu açtı. Lütfi Sefa Berberoğlu, iki kez müebbet ve 15 yıl hapis cezası aldıktan sonra kızının cezaevine yanına gelmesini ve yakın ilişkide bulunmak istediğini mahkemeye iletti. Mahkemenin tayin ettiği bilirkişiler, Melike için hazırladığı raporda babasıyla görüşmesinde bir sakınca görmediklerini ifade etti. Ancak Melike'nin cezaevine babasının yanına gidip gitmemesinde son kararı Aile Mahkemesi'nin vereceği öğrenildi. Anneane Gülender Kan, "Kızımdan geriye torunum kaldı. En değerli varlığım o. Onun zarara görmesini, psikolojinin etkilenmesini istemem. Süreç zaten onu çok yordu. Mahkeme ne karar verecek bilmiyorum. Ama ona hiçbir zaman baskı yapmadım, eğer babasını görmek isterse elbette buna ses çıkartamam"dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!