Henry'den skandal asist

Güncelleme Tarihi:

Henryden skandal asist
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2009 11:39

2010 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri Play-Off ikinci karşılaşmasında Fransa sahasında İrlanda'yı ağırladı.

Haberin Devamı

İşte Henry'nin skandal asisti / Video

İlk maçı deplasmanda 1-0 kazanan Fransa, ikinci karşılaşmanın 32. dakikasında İrlanda kaptanı Robbie Keane'in attığı golle 1-0 geriye düştü. Normal süresi bu skorla tamamlanan maç uzatmalara gitti.

Uzatmaların 103. dakikasında Fransa, William Gallas ile ilginç bir gol buldu ve 2010 Dünya Kupası'na katılmaya hak kazanan taraf oldu. Bu golde ilginç olan Gallas'ın vuruşu değil, kaptan Thierry Henry'nin asistiydi. Keza; kale dibine atılan topun auta çıktığını gören Henry, "usta bir el dokunuşu" ile önce topu önüne düşürdü, sonra da ayakla Gallas'a asistini yaptı.

Bu golden sonra İrlandalı oyuncular hakeme büyük itirazlarda bulundu ancak hakemin kararı değişmeyince İrlanda evine döndü, Fransa ise 2010 Dünya Kupası'nın düzenleneceği Güney Afrika biletini cebine koydu.

Haberin Devamı

HENRY, TOPUN ELİNE DEĞDİĞİNİ KABUL ETTİ

Fransız milli futbolcu Thierry Henry, İrlanda ile dün akşam oynadıkları Dünya Kupası play off maçının uzatma bölümünde, takımına beraberliği ve Güney Afrika vizesini getiren gol pasını vermeden önce, altı pas çizgisi içinde topun eline değdiğini kabul etti.

Fransız oyuncu, "Evet elime değdi, ancak ben hakem değilim. Hakem düdük çalmadı ben de devam ettim" dedi.

Fransız spor basınında çıkan haber ve yorumlarda da, Henry'nin, gol pasını vermeden önce altı pas içinde topla elle oynadığı konusunda birleşti.

Spor basınında çıkan haberlerde, "Fransa, Henry'nin eliyle Dünya Kupasına gidiyor" şeklinde alaylı bir dil kullanılarak yorum yapılırken, İrlanda'nın haklı tepkilerine de geniş yer verildi.

Fransa, ilk maçta 1-0 galip gelmiş, ikinci maçını büyük bir kısmını 1-0 mağlup götürürken, uzatma dakikalarında Gallas'ın attığı golle durumu 1-1 beraberliğe getirerek, Güney Afrika vizesini son dakikada almıştı.

İRLANDA, FRANSA MAÇININ YENİDEN OYNANMASINI İSTİYOR

İrlanda'nın, Fransa ile dün akşam oynadığı Dünya Kupası play off maçının yeniden oynanmasını istediği bildirildi.

İngiliz Guardian gazetesi, İrlanda Adalet Bakanı Dermot Ahern'in, dün akşamki maçın uzatma bölümünde Fransız milli futbolcu Thierry Henry'nin gol pasını vermeden önce, topun eline değdiği ve hile yaptığı gerekçesiyle maçın yeniden oynanmasını talep ettiğini yazdı. Konuya ilişkin FIFA'ya çağrıda bulunan Ahern'in, "Bu sonuç böyle olduğu gibi kalırsa, hile yapan kazanır gibi bir duruma destek verilmiş olunacak" dediği kaydedildi.

Haberin Devamı

İngiliz ve İrlanda basınında geniş yer verilen maçla ilgili gazeteler, "İrlanda, Thierry Henry'nin zalim eliyle kupadan elendi", "Henry'nin el topuna karşı Cesur İrlanda futbolu" başlıkları atarak, İrlandalılar'ın maçla ilgili tepkilerine yer verdi.

Fransa, İrlanda ile oynadığı ilk maçta 1-0 galip gelmiş, dünkü rövanş maçının ise büyük bir kısmını 1-0 mağlup götürürken, uzatma dakikalarında Gallas'ın attığı golle durumu 1-1 beraberliğe getirerek, Güney Afrika vizesini son dakikada almıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!