Hendek Belediyesi'nden yöresel evler

Güncelleme Tarihi:

Hendek Belediyesinden yöresel evler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2017 11:07

Hendek Belediyesi'nden yöresel evler

Haberin Devamı

Ahmet ÇİLECİ/HENDEK(Sakarya), (DHA) - HENDEK Belediyesi'nin mahalleye dönüştürülen köylerde ev yaptırmak isteyenler için 11 alternatifli ev projesi hazırladı. Evlerin projesi beğeni kazandı. Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, "Mahalleye dönüşen köylerimizi şehir yapısıyla değil, yöresel mimariyle hak ettikleri noktaya getirmek istiyoruz" dedi.

Hendek'te köy vasfı kaldırılarak mahalleye dönüştürülen köylerde yaşayan ve ev yaptırmak isteyenlere yönelik hazırlanan 11 alternatifli ev projesi beğenildi. Bölgenin mimarisine, kültür ve doğasına uygun olarak hazırlanan farklı tip ve ebattaki projeleri inşaat, makine ve elektrik mühendisleri tarafından özel olarak hazırlandı. Projeler 60, 75, 100, 125, 145, 155 ve 200 metrekare olarak tasarlandı. Yöresel ev mimari projelerden şu ana kadar 20 ruhsat verildi. Hendek Belediyesi'nin başlattığı proje sayesinde kırsal alanlardaki yapılaşmaların, yöresel mimariye uygun, depreme dayanıklı, daha modern ve çağdaş hale getirilmesinin ön görüldüğü ifade edilirken, belediyenin ücretsiz olarak verdiği projelerle köyüne ev yaptıracak vatandaşların inşaat maliyetinden önemli oranda tasarruf yapmış olacağına dikkat çekildi.

Başkan İrfan Püsküllü, köy nüfusuna kayıtlı ve köyde sürekli oturan vatandaşların yararlanabileceği projelerin İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nden temin edilebileceğini söyleyerek, "Bizler, kültürünü her daim, her fırsatta yaşayacak şekilde hareket eden, kıyafetlerimizden hareketlerimize kültürümüzü, adetlerimizi hep yaşayan insanlarız. Fakat geçmişimizle bağımız ne kadar köklü olsa da en büyük eksikliğimiz onlara aynı derecede günümüze taşımamamızdır. Bu eksikliğin bilinciyle mahalleye dönüşen köylerimizi şehir yapısıyla değil, yöresel mimariyle hak ettikleri yere getirmek istiyoruz" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!