Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin mezuniyet coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin mezuniyet coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2017 15:58

Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin mezuniyet coşkusu

Haberin Devamı

Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, (DHA)- BÜLENT Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü'nden mezun olan 133 öğrenci, hemşirelik yemini ederek mesleğe ilk adımı attı.
Sezai Karakoç Kültür Salonu'nda düzenlenen mezuniyet törenine, öğretim görevlileri, öğrenciler ve aileleri katıldı. Bölümünü 1'incilikle bitiren Nurdan Tuna, hemşirelik mesleğinin güç çalışma şartları gerektiren, insan sevgisiyle dolu, özveri, hoşgörü kavramlarını içinde barındıran zor, onurlu ve kutsal bir meslek olduğunu söyledi. Tuna şöyle konuştu:
"Bizler de böyle bir mesleğe sahip olmanın gururunu yaşıyoruz.  Hemşirelik mesleği hayatıma ilk girdiğinde henüz lise öğrencisiydim. En büyük hedefim bu konuda kendimi geliştirmek ve hemşirelik mesleğinin tüm gereklerini öğrenerek bakımım altındaki hastalara en iyi hizmeti sunmaktı. Liseyi bitirdikten sonra üniversite hayatımda da hemşireliği seçerek 9 yıllık eğitim süresince kendimi her yönden geliştirdim. Mezuniyetimi dört gözle bekleyen ve bu günlere şahit olamayan 2 ay önce kaybettiğim canım dedeme teşekkür ediyorum."
Gözyaşlarını tutamayan Tuna'nın diploması ve plaketini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu verdi. Tuna, ardından annesi Aynur ve babası Nurullah Tuna ile birlikte okul kütüğüne adının yazılı olduğu plaketi çaktı. 
Mezun olan 133 hemşire adayına başarı belgelerinin verilmesinin ardından öğrenciler, hemşirelik andı ile yemin ederek mesleklerine ilk adımlarını attı. Öğrendiler, 10'uncu Yıl Marşı eşliğinde keplerin havaya atarak mezuniyet coşkusu yaşadı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!