Hemşirelerin yeni kıyafetleri

Güncelleme Tarihi:

Hemşirelerin yeni kıyafetleri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2007 10:13

“Sağlıkta Dönüşüm” projesinin bir uzantısı olarak modacı Faruk Saraç tarafından tasarlanan Sağlık Bakanlığı personelinin yeni kıyafetleri, defileyle tanıtıldı.

DEFİLEDEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN...

Sepetçiler Kasrındaki defile, Atilla Saral, İsmet Özhan ve Yüksel Ak'ın da aralarında yer aldığı mankenlerin, podyumun yanındaki ambulanstan inmeleriyle başladı.

Defilede, Doktor, hemşire, ameliyathane, görüntüleme ve laboratuvar, acil, danışma, büro ve hizmet gruplarının oluşturduğu 8 ayrı grupta, yaklaşık 350 kıyafet sergilendi.

Her grubun içinde ayrı alanlar farklı renk kodları taşıyan biyelerle belirlenirken, tüm doktor ve hemşireler için beyaz, ameliyathane görevlileri için yeşil, görüntüleme ve laboratuvar çalışanları için mavi ve temizlik hizmetleri için bordo üniformalar tasarlandı.

Tüm kıyafetlerin yazlık ve kışlık versiyonları bulunan koleksiyonda, üniformalarla birlikte kullanılacak tişört, spor mont ve trikolar da yer aldı.

Kıyafetlerin yaklaşık 400 bin sağlık personeli tarafından kullanılmasının planlandığı öğrenildi.

Defilenin ardından konuşan Faruk Saraç, son iki yılda birbiri ardına Devlet Demiryolları, Emniyet Teşkilatı ve Orman Bakanlığı çalışanlarının resmi kıyafetlerini yenilediğini dile getirerek, Sağlık Bakanlığından da 1,5 yıl önce bu konuda teklif aldığını kaydetti.

“İKİ TEMEL SORUN; SAĞLIK VE EĞİTİM”

Saraç, son 8 ayının önemli bir bölümünü bu çalışmaya ayırdığını ifade ederek, şunları söyledi:

“Türkiye'nin önünde çözmesi gereken iki temel sorun var; sağlık ve eğitim. Her iki sistemin içinde de değiştirilmesi, yeniden ele alınması gereken irili, ufaklı sayısız unsur var. Hazırladığım kıyafetlerle sağlık alanındaki altyapı çalışmasına, sektörün imaj ve itibarına bir yönüyle katkıda bulunmaktan mutluluk duyuyorum.”

Koleksiyonda ana rengin beyaz olduğunu belirten Saraç, temel renge dokunmadığını, ancak tüm modelleri yeniden ele aldığını söyledi.

Faruk Saraç, rahatlığın bir numaralı önceliği olduğunu vurgulayarak, kıyafetleri hazırlarken en çok kullanım rahatlığına, kumaşlara özen gösterdiğini ve terletmeyen, nefes alan, kan tutmayan akıllı kumaşlar kullandığını ifade etti.

İnsan hayatıyla uğraşan, zamana karşı yarışan sağlık personeline hem rahatlık ve konfor hem de üstlendikleri göreve eşdeğer saygın bir görünüm sağlamak istediğini dile getiren Saraç, “Bunun için sayısız hastane gezdim, her kademeden görevliyle konuştum, çalışma ortamlarını ve ihtiyaçlarını gözlemledim” diye konuştu.

Gecede, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Orhan Gümrükçüoğlu, Faruk Saraç'a plaket verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!