Hemşirelere Rehberlik Kursu Verildi

Güncelleme Tarihi:

Hemşirelere Rehberlik Kursu Verildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2015 09:58

MERSİN ÜNİVERSİTESİ'NDE HEMŞİRELERE YÖNELİK "KLİNİK UYGULAMALARDA REHBERLİK KURSU" DÜZENLENDİ.

Mersin Üniversitesi’nde hemşirelere yönelik “Klinik Uygulamalarda Rehberlik Kursu” düzenlendi.
Mersin Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu tarafından Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde hemşirelere yönelik “Klinik Uygulamalarda Rehberlik Kursu” düzenlendi. 1-2 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen eğitime, Mersin’deki tüm sağlık kurumlarından hemşireler ve Sağlık Yüksekokulu yüksek lisans öğrencileri katıldı.
Kursun açılış töreninde konuşan Mentorluk (Rehberlik) uygulamalarının, hemşirelik mesleği için gerekli ve önemli olduğunu belirten Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Rana Yiğit, hemşirelik eğitimi müfredatında, teori ve uygulamanın eşit öneme sahip olduğunu vurguladı. Yiğit, “Rehberliğin, mesleki beceride ustalaşmanın yanı sıra mesleki bakış açısı kazandırma, yaptıkları uygulamaların önemini kavratma, kendilerinin farkına varmasını sağlama, kurum kültürünü tanımalarını kolaylaştırma ve sorumluluk alma isteğinin artması gibi yararları vardır. Bu nedenle hemşirelik eğitiminde kullanılması vazgeçilmezdir” dedi.
Yiğit, mentorluk uygulamasıyla ilgili yaptığı konuşmayı şöyle sürdürdü:
“Mentorluk, hemşirelerin liderlik becerilerinin geliştirilmesi, yönetsel rollerinin gerçekleştirilmesi, kişisel ve mesleki ilerlemelerine katkı sağlayacak bir süreç olarak ele alınmalıdır. Yeni mezun hemşirelerin, kuruma ve kurumun kültürüne daha rahat uyum sağlamalarında, üstlerinin rehberliğine gereksinimleri vardır. Günümüzde gerek özel sağlık kurumlarında gerekse kamu kurumlarında istihdam edilen hemşireler, ne kadar iyi bir eğitim alsalar da kendilerini destekleyecek, rehberlik edecek bir uzman ya da bir rehbere gereksinim duyarlar.”
1 Ekim Perşembe günü gerçekleşen eğitim kapsamında, Sağlık Yüksekokulu öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Sümbüle Köksoy,“Klinik Uygulamalarda Rehberlik ve Özellikleri”, Doç. Dr. Mualla Yılmaz “İngiltere’de Klinik Uygulamalarda Rehberlik Uygulamaları, Ankara Üniversitesi öğretim elemanlarından Doç. Dr. Gülsüm Ançel ise “Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Klinik Uygulamalarda Rehberlik Uygulamaları” konularında bilgi verdi.
Kursun ikinci gününde ise Sağlık Yüksekokulu dersliklerinde Hemşirelik Anabilim Dalı öğretim elemanları tarafından klinik uygulamalarda rehberlik uygulamalarının ve materyallerinin tanıtımı gerçekleştirildi.
Uygulamanın ardından Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde, Doç. Dr. Mualla Yılmaz’ın kurs değerlendirme sonuçlarını açıklamasının ardından, eğitimcilere teşekkür belgeleri ve 105 kursiyere katılım belgeleri verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!