Hem tatil hem siyaset için Bodrum'da

Güncelleme Tarihi:

Hem tatil hem siyaset için Bodrumda
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2008 13:41

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ve eşi Esma Esad, hem tatil hem de siyaset için Bodrum'a geldi. Özel bir uçakla gelen Esad çiftini, Başbakan Erdoğan ve eşi karşıladı.

Haberin Devamı

BEŞAR ESAD VE EŞİ TATİL İÇİN BODRUM'DA

ESAD ÇİFTİ İŞTE BU OTELDE KALACAK

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Bodrum'da buluştu. Konuk Devlet Başkanı'nı, eşiyle Bodrum Havaalanı'nda karşılayan Başbakan Erdoğan bir süre sohbet ettikten sonra öğle yemeği için beş yıldızlı Rixos Otel'e geçti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yanında eşi Emine, kızı Sümeyye Erdoğan'la saat 11.50’de Ana uçağı ile Milas -Bodrum Havalimanı'na geldi. Başbakan Erdoğan’ı Muğla Valisi Ahmet Altıparmak, Bodrum Kaymakamı Abdullah Kalkan, Muğla Milletvekili Mehmet Nilhıdır ve partililer karşıladı. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve eşi Esma Esad'ı taşıyan uçak da havaalanına saat 12.15’de indi.

Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Esad çiftini uçağın kapısında karşıladı. Birbirlerine sarılarak öpüşen Erdoğan ve Esad ile eşleri, gazetecilerin ısrarı üzerine birlikte poz verdi. Emine Erdoğan’ın beyaz bir kıyafet, Esma Esad’ın ise siyah takım elbise giydiği görüldü. Çok geniş güvenlik önlemlerinin alındığı Esad ve Erdoğan buluşmasında Milas Bodrum Havalimanı etrafında kuş uçurtulmadı. Havalimanı'nda Milas Atatürk İlköğretim Okulu’nun halk oyunları kıyafeti giyen iki öğrencisi Erdoğan ve Esad çiftine çiçekler verdi.

Haberin Devamı

Yaklaşık 80 basın mensubunun takip ettiği Erdoğan-Esad buluşmasında izdiham yaşanmaması için gazetecilerin yarısı aprona alındı. Korumaların daha öncekilerin aksine basın mensuplarına çok kibar davrandıkları, yardımcı oldukları gözlendi.

HEM TATİL HEM SİYASET

Havalimanının VIP bölümünde yaklaşık yarım saat birlikte sohbet eden ve portakal suyu içen Esad ve Erdoğan çifti, daha sonra karayolu ile öğle yemeği yiyip toplantı yapacakları 20 kilometre uzaklıktaki Bodrum Torba’daki beş yıldızlı Rixos Otel’e hareket etti. Erdoğan’ın Esad ile öğle yemeğinde Ortadoğu'daki önemli konuları görüşecekleri öğrenildi.

Esad ile görüşmesinin ardından Antalya’ya gidecek Erdoğan, yangın felaketiyle karşı karşıya kalan bölgelerde incelemelerde bulunacak.

Paris’te görüşmüşlerdi

Erdoğan çifti son olarak geçen temmuzda Paris’te yapılan Akdeniz Birliği zirvesi sırasında Esad çiftiyle bir araya gelmişti. Paris’teki kısa görüşme sırasında Erdoğan’ın Esad’ları Türkiye’ye tatil için davet etmiş olabileceği de kulislerde konuşuluyor.

Haberin Devamı

KALACAKLARI OTELDE HER TÜRLÜ DETAY DÜŞÜNÜLDÜ

Hayatında ilk kez eşi ve ailesiyle birlikte çıkacağı tatil için Bodrum’u tercih eden Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la buluşacağı Rixos Otel’de iki haftalık bir hazırlık yapıldığı ortaya çıktı.

Torba Zeytinli Koyu'ndaki Rixos Otel'in yanındaki Zeytinli Ada ve en küçük kayacıklara bile iki önemli konuk için Türk Bayrağı çekildi. Suriyeli ve Türk sivil güvenlik görevlileri koyda inceleme yaptı. Rixos oteller zinciri patronu Fettah Tamince de Erdoğan ve Esad gelmeden önce yatlardaki ve oteldeki hazırlıkları izledi.

Erdoğan ve Esad’ın buluşacağı ve yemek yiyeceği yerdeki iskelenin Milas- Bodrum karayoluna bakan bölümünün kumaş paravanlarla tamamen kapatıldığı görüldü. Esad ve Erdoğan'ın oteldeki buluşmanın ardından Amerikan bayraklı 55 metre uzunluğundaki 'Sea Star' isimli lüks motor yatla kısa gezinti yapacağı belirtildi. Otelin bulunduğu Zeytinli Koyu'na Sea Star, Casual, Ayden isimli motor yatlarla, iki ahşap gulet yat getirildi.

Haberin Devamı

Beşar Esad ve eşi Esma Esad'ın, daha önce Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev’in kaldığı villada kalacağı belirtildi. Villanın eşyalarının tamamen değiştirildiği, Suriye’den getirilen özel eşyaların yerleştirildiği vurgulandı. Esad çiftinin üç aşçısıyla üç yakınının dün Bodrum’a geldiği ve otele yerleştiği de belirtildi.

BAŞKA BİR OTELDE DE KALABİLİR

Esad çiftinin aile yaşamında tatil geleneği olmadığı için, Bodrum’da tatil yapma düşüncesi, Suriye kamuoyunda da sürpriz olarak değerlendirilmişti. Rixos Otel'de yer ayırtılmasına ve her türlü hazırlığın yapılmasına rağmen güvenlik nedeniyle Esad çiftinin adı açıklanmayan başka bir otelde de kalabileceği belirtildi. Yaklaşık bir hafta Türkiye'de kalması beklenen Esad çiftinin, bir tekneyle Bodrum’un koylarında günübirlik mavi tur yapabileceği de öğrenildi. Esad çifti için özel bir protokol uygulanmayacak, ancak güvenlikleri başta Muğla Emniyet Müdürlüğü olmak üzere Türk polisi tarafından sağlanacak. Esad çiftinin yanlarında özel korumaları da bulunuyor.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!