Hem spor hem eğlence

Güncelleme Tarihi:

Hem spor hem eğlence
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2018 13:35

Hem spor hem eğlence

Haberin Devamı

 

Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA) - EĞİTİM öğretim yılında yoğun günler geçiren öğrencilerin yaz tatilinde spor yaparak eğlenmelerini sağlayan yaz okullarının kurs programları belirlendi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından 81 il merkezi ve ilçelerinde düzenlenen Ücretsiz İl Spor Merkezleri Yaz Spor Okulları açılıyor. İl Spor Merkezleri Yaz Spor Okulları Antalya ve ilçelerinde 5-18 yaş aralığında 34 branşta gerçekleştirilecek. Spor Genel Müdürlüğü'nün 29 Haziran'da kuruluş yıl dönümünde açılacak yaz spor okullarına kayıtlar, il spor merkezleri ve 19 ilçe müdürlüklerinde yapılacak. Kayıtlara öğrenciler, sağlık raporu, nüfus cüzdanı fotokopisiyle başvurabilecek.

Antalya'da 4 yıldır Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Müftülüğü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü arasında imzalanan işbirliği protokolu kapsamında çocuklara daha nitelikli kurslar verilmeye başlandı. Çocuklar ve gençlerin sporla sağlıklı bir yaşam, psikolojik rahatlık, özgüven, cesaret, ahlaki erdemler, kararlılık gibi birçok noktada davranışlarını zirveye taşıması amaçlanan kurslarda, 34 branşta eğitim verilecek. Kurslarda takım sporları, basketbol, voleybol, futbol ve hentbolun yanı sıra, güreş, badminton, tekvando, golf, yüzme gibi ferdi branşlar da yer alacak.

Geçen yıl 19 ilçede 362 antrenörle 43 bin genç ve çocuğun yer aldığı kurslara katılımın, bu yıl 400 antrenörle 50 bine ulaşması hedefleniyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!