HEM öğretmenlerine 'Temel İş Sağlığı ve Güvenliği' eğitimi

Güncelleme Tarihi:

HEM öğretmenlerine Temel İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2016 11:41

HEM öğretmenlerine 'Temel İş Sağlığı ve Güvenliği' eğitimi

Haberin Devamı

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, (DHA)- KIRIKKALE Halk Eğitim Merkezi'nde (HEM) görev yapan öğretmen ve usta öğretici personele Temel İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimi verildi.

HEM Toplantı Salonu'nda 80 personelin katılımıyla gerçekleştirilen eğitimler 2 gün boyunca sürdü. İş Güvenliği Uzmanı Mustafa Akdemir, eğitim faaliyetinin 6331 Sayılı kanunun 4. Maddesi gereğince yapıldığını, çalışanların 'İş Sağlığı ve Güvenliği' konularında mesleki riskler konusunda bilgilendirerek, periyodik eğitimlerle iş sağlığı ve güvenliği alanında bilinçlendirilmesinin amaçlandığını söyledi. Akdemir, bu alandaki riskleri minimuma indirilerek güvenli çalışma ortamının sağlanmasının hedeflendiğini de belirtti.

İş Güvenliği Uzmanı Akdemir tarafından verilen eğitimde, iş sağlığı ile ilgili genel konular ,sağlık konuları ve teknik konular anlatıldı. Eğitimler ölçme değerlendirme sınavı ile son buldu. Mustafa Akdemir Çalışan kimliğine sahip her çalışanın, Hiçbir iş tedbirsiz yapılacak kadar acil değildir" sözünü düstur edinebilmesinin önemine işaret eden Akdemir; iş güvenliği konusunun sadece yaşanan acı olaylar sonrasında 3-5 gün gündem olup sonrasında unutulması yerine, güvenlik kültürünün toplumun yaşam tarzı haline getirilmesinin bu kötü karneyi düzeltebilecek yegane yol olduğunu söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!