Hem öğreniyor hem üretiyorlar

Güncelleme Tarihi:

Hem öğreniyor hem üretiyorlar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2017 16:51

Hem öğreniyor hem üretiyorlar

Haberin Devamı

 

Nurettin ARKAN/YALVAÇ, (DHA) - ISPARTA'nın Yalvaç İlçesi'ndeki Vesile Büyükkutlu Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu'nda 16- 24 yaş aralığında 30 engelli öğrenciye eğitim veriliyor.

Yalvaç Güçsüzlere Yardım Sağlık ve Eğitim Vakfı öncülüğünde işadamı Mustafa Büyükkutlu tarafından 4 yıl önce yapılan Vesile Büyükkutlu Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu'nda 30 engelli öğrenci eğitim alıyor. Öğrencilere okuma yazmanın yanı sıra el becerilerini de geliştirmeleri için çeşitli alanlarda eğitim veriliyor.

Okul Müdürü Emrah Gençay, "Öğrencilerimize hem teorik hem de pratik alanda eğitim veriyoruz. Yani bir yandan okuma yazma öğretirken diğer yandan el becerilerini geliştirecek uygulamalar yapılıyor. Sanat atölyemizde değişik ürünler üretiliyor. Öğrencilerimiz galoş atölyesinde üretim yapıyor. Bunları satarak gelir elde ediyoruz. Okulun ihtiyaçları da bu şekilde karşılanıyor" dedi.

SANAT ATÖLYESİNDE SÜS EŞYALARI ÜRETİYORLAR

Okulun tasarım atölyesinde evlerde kullanılmayan eşyaların geri dönüşüm sayesinde değerlendirildiğini belirten Emrah Gençay, "Eski tavalardan saat, meşrubat şişelerinden vazo gibi çok değişik aksesuarlar üretiyoruz. Bunun yanında ahşap boyama gibi el becerileri de öğrencilere kazandırılıyor. Engelli öğrencilerimiz bu derslere yoğun ilgi gösteriyor" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!