Hem Ödül hem soruşturma

Güncelleme Tarihi:

Hem Ödül hem soruşturma
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2010 10:26

Federasyon, F.Bahçe’nin Beşiktaş kalecisi Rüştü hakkında ‘şike ve teşvik’ iddiaları konusunda inceleme başlattı.

Haberin Devamı

 

Rüştü suçlu bulunursa ceza alacak. Aksi takdirde Aziz Yıldırım Disiplin Kurulu’na sevk edilecek...

Geçen hafta Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın basın toplantısına Beşiktaş kalecisi Rüştü Reçber’le ilgili iddialar damga vurmuştu. Yıldırım, Rüştü’nün F.Bahçe’nin rakiplerindeki oyuncularla görüşüp yenmeleri için telkinlerde bulunduğunu iddia etmiş ve Bursa maçlarında yediği gollerin de şaibeli olduğu imasında bulunmuştu. Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu da F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve Şekip Mosturoğlu’nun basın toplantısında gündeme getirdiği iddiaları Etik Kurulu’na sevk etti. Şike ve teşviği incelemeye yetkili olan Etik Kurulu’nun önümüzdeki günlerde Aziz Yıldırım ve Şekip Mosturoğlu’ndan bu konuda bilgi ve belgeleri isteyecek. Başta Rüştü olmak üzere ilgili futbolcuları da dinleyecek olan kurul, Rüştü’nün suç işlediğine dair bir kanıt bulursa milli kaleci ciddi bir ceza tehlikesiyle karşı karşıya kalacak. Hukukçular ise Rüştü ile ilgili Futbol Disiplin talimatının 55. maddesinin işletilebileceği bu nedenle bir yıldan üç yıla kadar cezanın söz konusu olduğunu belirttiler. Rüştü suçlu bulunmazsa, Aziz Yıldırım Disiplin Kurulu’na sevk edilecek ve ‘sportmenliğe aykırı hareket etmekten’ cezaya çarptırılacak.

Haberin Devamı

Ayrıca Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK)Fair Play Komisyonu'nun düzenlediği Türkiye Fair Play Ödülleri'nde Beşiktaş'ın tecrübeli file bekçisi Rüştü Reçber'e Denizlispor maçında kendisinden çıkan top sonrası aut kararı alan hakemi uyarması nedeniyle Kutlama Mektubu verildi.

OZAN İPEK DE YOLDA

TFF etik kurulu, Rüştü konusundaki incelemesinde bir suç unsuru bulamadığı ve iddiaların yersiz olduğuna karar verdiği takdirde iddiaları ortaya atan başkan Aziz Yıldırım’ı disiplin kuruluna sevkedecek. Yıldırım sportmenliğe aykırı davranıştan dolayı men cezası ile karşı karşıya kalacak. Bu arada Trabzonspor kalecisi Onur’la görüştüğünü açıklayan Bursasporlu Ozan İpek de TV’lere yaptığı açıklamalardan dolayı etik kuruluna sevk edilecek.

Haberin Devamı

İLGİLİ MADDE

MADDE 55 – MÜSABAKA SONUCUNU ETKİLEME

(1) Müsabakanın sonucunu hukuka veya spor ahlakına aykırı şekilde etkilemek veya buna tesebbüs etmek yasaktır. Bir futbolcuya veya kulübe teşvik pirimi verilmesi de bu kapsamdadır.
(2) Bu hükmü ihlal eden kişiler, bir yıldan üç yıla kadar müsabakalardan men veya hak mahrumiyeti cezasıyla; kulüpler ise küme düşürme cezasıyla cezalandırılır. İhlalin ağırlığına göre küme düşürme cezasına ek olarak puan indirme cezası da verilebilir.
(3) İhlalde sorumluluğu bulunan kişi veya kulüplere ayrıca para cezası verilir.
(4) Anılan yasağın hakemler tarafından ihlali halinde sürekli hak mahrumiyeti cezası verilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!