HEM kurslarına yoğun ilgi

Güncelleme Tarihi:

HEM kurslarına yoğun ilgi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2018 10:55

HEM kurslarına yoğun ilgi

Haberin Devamı

 

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA) - KORKUTELİ Sevim-Cevat Soyiç Halk Eğitim Merkezi'nde (HEM) yaz dönemi kurslar başladı.

Sevim-Cevat Soyiç HEM'de açılan bilgisayar, halk oyunları ve Alafaradın kilim dokumacılığı kursları başladı. Bilgisayar kursuna 36 kursiyer kayıt yaptırdı. Bilgisayar eğitmeni Ahmet Cihat Kıvrak tarafından verilen kurs 163 saat sürecek.

Kursiyerlerin yoğun ilgi gösterdiği diğer bir kurs ise halk oyunları oldu. Özellikle gençlerin başvurduğu kursta 33 kursiyer eğitim alıyor. Teke yöresi başta olmak üzere birçok yöreden oyunların eğitimleri veriliyor. 200 saat sürecek kurs, usta öğreticisi Harun Kutlu tarafından veriliyor.

HEM'deki diğer bir kurs ise Alafaradın kilim dokumacılığı. 17 kursiyerin eğitim gördüğü kursta eğitimler usta öğreticisi Zeynep Tuğ tarafından veriliyor. Kurs 320 saat sürecek.

Sevim-Cevat Soyiç HEM Müdürü Öznur Taşkan, yaz dönemi kurslarının yoğun ilgi gördüğünü kaydetti. Bilgisayar ve halk oyunları kurslarına ilginin daha fazla olduğunu ifade eden Öznur Taşkan, Alafaradın kilim dokumacılığı kursunun ise meslek edinmeye yönelik olduğunu kaydetti. Taştan, eğitimler sonunda başarılı olan kursiyerlere sertifika verileceğini belirtti.

FOTOĞRAFLI

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!