Hem kendisi hem annesi süper

Güncelleme Tarihi:

Hem kendisi hem annesi süper
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2006 00:00

"Alo Süper Anne" yarışmasını, 37 yaşındaki spastik engelli Gökhan Alparslan kazandı. Alparslan’ın yarışmaya gönderdiği mektup, tüm jüri üyelerini duygulandırdı.

Alo’nun düzenlediği "Alo Süper Anne" yarışması sonuçlandı. İkbal Gürpınar, Nora Romi, Tülin Şahin, Alpay Alptekin, Zeynep Kasımlıoğlu, Sevil Taner ve Arzu Çağlan’ın jüri üyeliğini üstlendiği, toplam 2 bin 785 başvurunun yapıldığı yarışmayı, 37 yaşındaki Gökhan Alparslan kazandı.

"Benim annem süper çünkü..." diye başlayan mektuplar arasından dereceye girecekleri belirlemekte güçlük çeken jüri, spastik engelli Alparslan’ın duygusal mektubunu birinciliğe layık buldu.

ÖZRÜN ZAFERİ

İşte ödül törenine katılan herkese duygusal anlar yaşatan Gökhan Alparslan’ın mektubunun özeti:

"Benim adım Gökhan Alparslan. Spastik özürlüyüm. Sağlıklı doğmuşum. Kanımdaki sarılık oranı yükselmiş, doktorlar geç teşhis koymuşlar. Kan değişimi olmuş. Ancak beyinciğim hasara uğramış! 6 yaşında emeklemeye başlamışım. 10 yaşında ayağa kalkmışım. 14 yaşımda yürümüşüm. Annem o zaman arabamız olmadığı için beni sırtında okula götürmüş. Okuldaki velilerin şikayeti yüzünden okuldan alınmışım. Nedeni benim istem dışı hareketlerimden dolayı çocukların korkmasıymış. Ben hiç okula gitmedim. Sırada oturmadım. Bana ilkokul, ortaokul ve lise diploması aldıran annemdir. Bu arada annem üzüntüden kalp krizi geçirdi. By-pass geçirdi. Sonra şeker hastası oldu. Yılmadı, engelliler arasında yapılan sınava soktu ve kazandım. Yine annemin sayesinde işe girdim. Tam 10 yıl annem beni çalıştığım yere getirip götürdü. Sonra spora merak sardım. 15 yıl önce yine annemin gayretiyle dağ sporlarına başladım. Bana izcilik çok cazip geldi. İzci arkadaşlarım bana yardımcı oldu. Daha sonra Uluslararası İzcilik Olimpiyatları’na katıldım. Dünyanın tek spastik izci lideri unvanını kazandım. Ülkemi 1995’te Hollanda’da, 1999’da Şili’de, 2003’te Tayland’da temsil ettim. Eğer annem olmasaydı... Ben evden sokağa çıkamazken, annemin gayreti ve çabasıyla özrün zaferini kazandım. Herkesin annesi mutlaka süperdir. Ancak benim gibi engelli, sakatlık oranı yüzde 80’in üzerinde böyle bir başarıya uzanan kaç spastik vardır ülkemizde. Süper üstü süper benim annem değil mi?"
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!