Hem düğün hem hüzün

Güncelleme Tarihi:

Hem düğün hem hüzün
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2016 15:38

Başkent, biten sezonda başarıların yanı sıra hayal kırıklıkları da yaşadı. Etimesgut Belediye futbolda, Yenimahalle Belediyesi kadınlar hentbolda, Halkbank ise erkekler voleybolda zirveye çıktı. Osmanlıspor’un ampute futbol takımı şampiyonluğu kucaklarken, A takımı da Avrupa kupasına katılım hakkını elde etti. Futbol, basketbol, voleybol ve hentbolda 5 takım bir alt lige düştü.

Haberin Devamı

Hentbol Erkekler Süper Ligi’nde şampiyonu belirleyen final serisinin tamamlanmasının ardından, ligler sezonu basketboldaki final maçları ile sona erecek. Farklı branşlarda, bir çok takımla liglerde mücadele eden Başkent, bu sezon sevinçlerin ve gururların yanı sıra büyük hala kırıklıkları da yaşadı. Şu ana kadar Ankara’nın 4 takımı, 4 şampiyonluk ve 2 süper kupayı havaya kaldırırken, 5 takımı da küme düşmenin acısıyla karşı karşıya kaldı. 

Voleybolda son dönemde önemli yatırımlar yapan Halkbank’ın erkek takımı, Süper Kupa ile başladığı sezonu şampiyonlukla tamamladı. Mavi-beyazlılar, Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde de 6’lı play-off turuna kadar yükselerek, önemli bir başarıya imza attı. Kadınlar Hentbol Süper Ligi’nde geçen sezonu 3 kupa ile kapatan ve bu sezona da Süper Kupayı alarak başlayan Yenimahalle Belediyesi, Türkiye Kupası’nı finalde kaybetmesine ve normal sezonu 4. sırada bitirmesine rağmen, play-off’larda fırtına gibi esti. Lig finalinde ezeli rakibi Muratpaşa Belediye’yi 3-0 ile geçen Yenimahalle Belediye, üst üste ikinci kez şampiyonluğu kazandı. Osmanlıspor ise futboldaki iki takımı ile ayrı bir gurur yaşadı. 5 sezon aradan sonra tekrar Süper Lige dönen sarı-morlar, ilk yılında büyük bir çıkış yakaladı ve ligi 5. sırada bitirip, UEFA Avrupa Ligi’ne gitme hakkını kazandı. Ampute Futbol Takımı, sezonu yenilgi almadan zirvede bitirdi. Aynı takım, Türkiye Kupası organizasyonunun da ne büyük favorisi durumunda. Üçüncü Futbol Ligi İkinci Grupta yer alan Etimesgut Belediyespor ise ligin başlaması ile birlikte ele geçirdiği liderliği bir daha bırakmadı ve haftalar öncesinde şampiyonluğunu ilan eden ilk takım unvanını kazanıp, şampiyonluğu kucakladı.

Haberin Devamı

TÜRK TELEKOM’UN VEDASI ACI OLDU

Başkent, başarılar ile övünç duyarken kayıplarla da üzüntü yaşadı. Erkekler Basketbol Ligi’nin önemli takımlarından Türk Telekom’un,
25 yıl sonra küme düşmesi, en büyük hayal kırıklığı olarak tarihe geçti. İlbank, Voleybol Kadınlar Birinci Liginden, Ankara Hentbol İhtisas, Erkekler Hentbol Süper Liginden, Gölbaşıspor, Üçüncü Futbol Ligi Birinci Gruptan, Ankara Demirspor ise İkinci Futbol Ligi Kırmızı Gruptan, bir alt kümeye inen Başkent takımları oldu.

Haberin Devamı

İKİ KUPA KAÇTI YARI FİNAL GİTTİ

Başkent ekipleri sezon içinde iki kez de final kaybetti. Yenimahalle Belediyesi Kadın Hentbol Takımı, Türkiye Kupası’nda Ardeşen Gençlik’e, BŞB Ankaraspor da lig finalinde Beşiktaş’a yenildi. Keçiörengücü futbol takımı, İkinci Futbol Ligi’nda play-off yarı finaline kadar yükselirken, Hacettepe futbol takımı play-off ilk turunda elendi. Futboldaki diğer takımlar; Gençlerbirliği, Ankaragücü ve Bugsaş, hedeften uzak şekilde sezonu noktaladı. Voleybol erkeklerde Ziraat Bankası sezonu beşinci bitirirken, klasman grubunu lider tamamlayıp Avrupa vizesi aldı. Basketbolda ise TED Ankara Kolejliler, son maçlarda ligde tutunmayı başardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!