Hem doğal hem sağlıklı: Evde yüz kremi nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

Hem doğal hem sağlıklı: Evde yüz kremi nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2017 14:00

Cildin nem dengesini sağlamada en önemli yardımcı yüz kremini zahmetsizce evde hazırlayabilirsiniz. İşte pratik yüz kremi tarifi...

Haberin Devamı

Cildinizin nem dengesini ayarlamanıza, kuru ve cansız bir görünüm yerine ışıl ışıl görünmenize yardımcı olan yüz kremlerini evinizde, doğal ve zararsız malzemelerle yapabilirsiniz. İşte evinizde kolaylıkla yapabileceğiniz doğal, ev yapımı yüz kremi tarifi

Ev yapımı yüz kremi için gerekli malzemeler:

-2 çorba kaşığı rendelenmiş balmumu
-2 çorba kaşığı hindistan cevizi yağı
-1 çay kaşığı E vitamini yağı
-2 damla tatlı badem yağı
-2 damla zeytinyağı
-7-8 damla lavanta yağı

Hem doğal hem sağlıklı: Evde yüz kremi nasıl yapılır

Hazırlanışı:

2 çorba kaşığı rendelenmiş balmumu ve 2 çorba kaşığı hindistan cevizi yağını derin bir cam kaseye alın. Kaseyi, içinde kaynayan su bulunan bir tencerenin üzerine oturtun ve malzemeleri benmari usulü denilen bu yöntem ile eritin.

Haberin Devamı

Eriyen karışım içerisine 1 çay kaşığı ya da 1 ampul E vitamini, 7-8 damla lavanta, 2 damla tatlı badem yağını ve 2 damla da zeytinyağını dökün. Tüm malzemeleri iyice karıştırın.

Kremi kullanmak istediğiniz, kapaklı küçük bir şişe ya da kutuya alın. Soğuyup katılaşmasını bekleyin.

Katılaşıp kıvamını bulan kreminizi gece ve gündüz, makyajdan ve kirden arınmış cildinize sürebilir, cildinizi nemlendirebilirsiniz.

Hem doğal hem sağlıklı: Evde yüz kremi nasıl yapılır

Farklı cilt tiplerine göre evde hazırlayabileceğiniz kremler

Sorunlu ve hassas bir cilde sahipseniz klasik krem tarifine ekleyeceğiniz farklı malzemelerle de krem hazırlamanız mümkün. Bu sayede cilt sorununuzu da en aza indirebilirsiniz.

Yağlı Cilt: Her cilt tipinin neme ihtiyacı vardır. Yağlı cilt, neme ihtiyaç duymuyor gibi görünse de fazla yağı dengelemek, daha sağlıklı bir nemlendirme sağlamak için uygun bir krem kullanılmalıdır. Ev yapımı kreminizin içine ekleyeceğiniz 1 çorba kaşığı Aloe Vera jeli, ferah ve temiz etkisiyle cildinizin yağlanmadan nemlendirilmesini sağlar.

Kuru Cilt: Kakao yağı en iyi, en etkili nemlendiricilerden biridir. Eğer kuru bir cildiniz varsa ev yapımı yüz kreminizin içine yarım kaşık kakao yağı ekleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Hassas Cilt: Hassas cilde sahip kişiler için kozmetik ürünler çeşitleri koruyucular içerir. Kendi kreminizin cildinize zarar vermemesi için tarifinizin içine 2 çorba kaşığı gül suyu eklemeniz yeterli olacaktır. Gül suyu hassas cildinize sağlık verir, içerdiği vitaminler ile onu korur ve narin bir şekilde daha temiz olmasını sağlar.

Şehrin En İyi Spa’ları

BAKMADAN GEÇME!