Ege Haberleri

    Helvacıların güçbirliği

    Hürriyet Haber
    29.05.2000 - 00:00 | Son Güncelleme:

    EGE Bölgesi'ndeki susam, tahin, helva, reçel ve lokum üreticileri güçbirliğinde ilk adımı attı. Geçen yıl EGE SUTHER'i (Ege Susam, Tahin, Helva ve Reçel Üreticileri Derneği) kurduklarını hatırlatan Başkan Mehmet Turhan, ‘‘Şimdi de KİPA ve EGS modelini örnek alarak, çok ortaklı şirket oluşumunu başlattık’’ dedi.

    SEKTÖRDE küçük atölyelerde üretim yapıldığına dikkati çeken Turhan, çok ortaklı şirket kurmaktaki amacın üretimden satışa ve ihracata kadar her aşamada rakamları büyütmek olduğunu kaydetti, ‘‘Üretim şartları ve koşullarımızı güçbirliği yaparak iyileştirebileceğimize inanıyoruz. Bu amaçla İstanbul'daki dernekle de işbirliği yapıyoruz’’ diye konuştu.

    ALMANYA başta olmak üzere Avrupa ülkelerine yılda 450 ton helva ihracatı yapıldığını belirten Turhan, satılan helva lokumunu daha çok Avrupa'da yaşayan Türk vatandaşlarının tükettiğini belirterek, ‘‘Kuracağımız çok ortaklı şirketle, Osmanlı mutfağının özgün lezzetleri olan helva ve lokumu Avrupalılar'ın vazgeçemeyeceği lezzetler arasına sokacağız’’ dedi.

    Etiketler:
    

      EN ÇOK OKUNAN HABERLER

        Sayfa Başı