Helin'e çiçek yolluyordu, tehdit ediyordu!

Güncelleme Tarihi:

Heline çiçek yolluyordu, tehdit ediyordu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2017 21:24

SOSYAL medya hesabında ‘Gizli bir platonik sapığım var. Sokağa çıkmaya korkuyorum’ diye yazan lise öğrencisi Helin Palandöken’i (17) pompalı tüfekli öldüren, 2 arkadaşını da yaralayan Mustafa Yetgin (21) dün çelik yelekle götürüldüğü mahkemece “Tasarlayarak adam öldürme” suçundan tutuklandı. Helin'i katleden caninin olay günü teslim aldığı tüfeğin, yurtdışından internet üzerinden sipariş verilerek getirildiği ve ruhsatsız olduğu öğrenildi. İşyeri sahibi "Bize gelip istediği tüfeği söyledi. Bizde bulunmadığını ve internet üzerinden siparişle getirebileceğimizi söyledik. Kabul edince internet üzerinden tüfeği getirdik” dedi. Benzer tüfeklerin internetten 9 takside kadar satın alınabildiği belirtiliyor.

Haberin Devamı

Helin’in cenazesinde konuşan bir öğrenci, “Helin gözlerini kapattı, o şahıs karnına ateş etti” dedi. Olay sırasında yaralanan ve Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülen lise öğrencilerinden Cemil Yıldız’ın (17) tedavisine devam edilirken, Deniz Morsümbül ise (18) taburcu edildi.

HEM ÇİÇEK HEM TEHDİT
Pendik İstanbul Ticaret Odası Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Bilişim ve Teknoloji alanında okuyan Helin Palandöken’in okul arkadaşı Enis Koç, “Olay yakınımda oldu. Kırmızı bir arabadan inip ‘selam gençler’ dedi. Sonra ateş açmaya başladı. Bu kişinin Helin’i daha önceden de rahatsız ettiğini duydum. Okula gelip çıkışını bekliyordu” dedi.

Palandöken’in ismini vermek istemeyen bir sınıf arkadaşı ise “Helin bir yıl boyunca arkadaşlık yaptığı bu çocuktan okulun açılmasıyla ayrıldı. Çocuk sürekli rahatsız ediyordu. Helin, Tuzla Belediyesi’nde staj yapıyordu. İşyerine çiçek yolluyormuş. Tehdit de ediyormuş. İş çıkışları bekliyormuş. Helin korktuğunu bize anlatıyordu” dedi.

Haberin Devamı

Heline çiçek yolluyordu, tehdit ediyordu
5 yıl önce eşini kaybeden acılı baba Nihat Palandöken Helin'in cenazesine gözyaşlarına boğuldu.

CENAZEDE HAVAYA ATEŞ
Cenaze töreni sırasında cemevinden çıkan kalabalığın arasında bir araç kaldı. Kalabalıktan bir grup araç şoförüne tepki gösterdi. Grup üyeleri aracı tekmeleyerek sileceklerini kırdı. Yaşanan gerginliğin ardından kalabalık grup içerisindeki bir kişi kurusıkı tabancayla havaya ateş etti. Bunun üzerine galeyana gelen kalabalık polislerin silah sıktığını düşünerek tepki gösterdi. Bazı vatandaşlar ise polislerle tartıştı. Yaşanan gerilimin ardından grup üyeleri mezarlığa doğru yürüdü. Helin Palandöken’in cenazesi 5 yıl önce trafik kazasında vefat eden annesi Saadet Palandöken’in Aydınlı Mezarlığı’ndaki kabrinin yanına defnedildi. 

Heline çiçek yolluyordu, tehdit ediyordu


DUVAĞIYLA UĞURLANDI

HELİN Palandöken’in cenazesi tören için dün Hakev Vakfı Tuzla Cemevi’ne getirildi. Törene CHP milletvekili Barış Yarkadaş, Palandöken’in yakınları ve arkadaşları katıldı. Cemevinin içerisinden cenazesi çıkarılan genç kızın duvaklı tabutunu kadınlar taşıdı. Gözyaşları içerisinde yürüyen kadınlar “Helin’in hesabı sorulsun” sloganları attı. Cenaze töreni sırasında helallik isteyen imam Kenan Yıldırım yaptığı konuşmada “Gencecik canlarımız toprağa giriyor. Buradan polise, bakanlıklara ve yetkililere sesleniyorum. Okulların önünde gece gündüz yatalım. Bu olayları durduralım” dedi.  

Haberin Devamı

TÜFEĞİ İNTERNETTEN SATIN ALMIŞ!

Pendik Asayiş Büro Amirliği ekipleri, katil zanlısının av tüfeğini internetten satın aldığını belirledi. Savcı talimatıyla işyeri sahibi Mustafa O.’nun da ifadesine başvuruldu. Gazete Habertürk'ten Müslim Sarıyar, Hasan Örnekoğlu ve Arzu Kaya'nın haberine göre Mustafa O., “Mustafa Yetgin bize gelip istediği tüfeği söyledi. Bizde bulunmadığını ve internet üzerinden siparişle getirebileceğimizi söyledik. O da kabul edince internet üzerinden tüfeği getirdik” dedi. Silahın 750 TL’ye getirildiği, Yetgin’e ise 1800 TL’ye satıldığı öğrenildi. Katil zanlısının olay günü teslim aldığı silahın ruhsatsız olduğu belirlendi. Polis, av tüfeğini kargolayan kişileri de tespit etmek için çalışmalarına başladı. Benzer tüfeklerin internetten 9 takside kadar satın alınabildiği ifade edildi. (Habertürk)

Haberin Devamı

'KEDİYİ ALDIM, SIRA KIZ DÜŞÜRMEKTE' YAZMIŞ!

Helin'i katleden Mustafa Yetgin'in sosyal medya hesaplarındaki paylaşımları da dikkat çekiyor. Instagram hesabında “Konu adamlıksa ben kalkayım” yazan Yetgin, olaydan birkaç gün önce “Arkadaşlar sakın birini sevmeyin” notunu düşmüş.

Yetgin’in, kucağında kediyle çektirdiği fotoğrafın altındaki “Allah’ın izniyle kediyi aldım, sıra kız düşürmekte” notu da dikkat çekti.

Heline çiçek yolluyordu, tehdit ediyordu

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!