Helin Avşar şikayet etti: Evim gözetlendi

Güncelleme Tarihi:

Helin Avşar şikayet etti: Evim gözetlendi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2017 06:34

Hülya Avşar’ın kardeşi Helin Avşar, adını sonradan öğrendiği Ömer Akbaba isimli kişi tarafından gözetlendiği iddiasıyla savcılığa gitti. Avşar, “Mahalledeki şarküteriye giderek, beni sormuş ve 'Onunla görüşeceğiz, beni işten kovdurttu, ekmeğimle oynadı, hesabımız bitmedi' şeklinde tehditvari konuşmuş. Sonra bu kişiyi evimi gözetlerken gördüm. Korunma talep ediyorum ve bu kişiden şikayetçiyim” dedi. İfadesi alınan Ömer Akbaba suçlamaları reddetti. Mahkeme ise Ömer Akbaba’nın 4 ay süreyle Helin Avşar’a yaklaşmamasına, onu rahatsız etmemesine, aksi takdirde zorlama hapsine tabi tutulacağına karar verdi.

Haberin Devamı

Hülya Avşar’ın kardeşi Helin Avşar, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na geçen hafta gelerek Ömer Akbaba’dan şikâyetçi oldu. Savcıya müşteki sıfatıyla ifade veren Helin Avşar’ın iddiasına göre ismini sonradan öğrendiği Ömer Akbaba’nın mahallede kendisi hakkında sorular sorduğunu öğrendi.

İddiaya göre şüpheli Ömer Akbaba, mahallede bulunan şarküteriye gelerek Helin Avşar’ı kastederek “Onunla görüşeceğiz. Beni işten kovdurttu. Ekmeğimle oynadı. Hesabımız bitmedi” şeklinde tehditvari kelimeler kullandı. Daha sonra bu olayı Helin Avşar’a anlatan ‘Atakan’ isimli şarküteri sahibi, Ömer Akbaba’nın birkaç gündür kendisini sorduğunu ve evinin civarında dolaştığını Avşar’a anlattı.

Helin Avşar en son 10 Kasım saat 18.00 sıralarında ikametinde iken Ömer Akbaba’nın evini gözetlediğini fark etti. Helin Avşar’ın kendisini fark etmesi üzerine Ömer Akbaba sokaktan uzaklaştı.

Haberin Devamı

Avşar ifadesinde, “Kadın sığınma evine gitmek istemiyorum. Korunmak istiyorum. Ömer Akbaba’nın bana, ikametime, işyerime yaklaşmaması için gerekli tedbir kararının verilmesini talep ederim. Beni tehdit eden, ikametimin civarında dolaşarak, evimi gözetleyerek beni huzursuz eden bu kişiden şikayetçiyim” dedi.

4 AY SÜREYLE YAKLAŞAMAYACAK

Soruşturma kapsamında ifadesi alınan Ömer Akbaba, Helin Avşar’la birkaç kez konuştuğunu, eniştesi ile Hülya Avşar’ın ticaret yaptığını anlattı. Akbaba, “Olay günü daha önceden şikayetçi olduğum Helin Avşar’ın ikametine, şikayet dilekçemi vermeye gitmiştim. Helin Avşar ile görüşmek istediğimi söyledim. Benden telefon numaramı istediler. Ancak dönmeyince oradan ayrıldım. İkametinin oradaki şarküteriye gittim ve oradaki birisine Hülya Avşar’ı sordum. 'Ara sıra gelir. Helin de burada oturuyor' dediler. Konu ne diye sorunca elimdeki dilekçeyi gösterip konuşmak istediğimi söyledim. Şarküterideki kişi arayıp bilgi vereceğini söyledi. Daha sonra polisler beni aldı. Ben şarküterideki kişiye, 'Benim ekmeğimle oynadı, onunla görüşeceğiz, hesabımız bitmedi' şeklinde bir tehdit cümlesi kullanmadım. Helin Avşar’ın evini gözetlemedim. Güvenliğe telefon numaramı verdim. Bir kadın beni gördü. Beni gören kadının Helin Avşar olduğunu bilmiyordum. Niyetim asla kötü değildi. Sadece şikayet dilekçem ile konuşmak maksadıyla gitmiştim. Tehdit etmedim” dedi.

Haberin Devamı

Savcılığa koruma talepli şikayette bulunan Helin Avşar’ın talebi kabul edildi. Mahkeme Ömer Akbaba’nın 4 ay süreyle şiddet mağduru Helin Avşar’a şiddet tehdidi, hakaret, aşağılama veya küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunmamasına, işyerine ve ikametine yaklaşmamasına, iletişim araçlarıyla rahatsız etmemesine karar verdi. Akbaba’nın ayrıca karara aykırı davranması halinde 3 günden 10 güne kadar zorlama hapsine tabi tutulmasına karar verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!