Helikopter destekli soygun operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Helikopter destekli soygun operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2016 11:52

İstanbul’da Sabaha karşı yapılan 3 ayrı ilçede yapılan helikopter destekli operasyonda market, ptt şubesi, ödeme merkezi gibi onlarca yerden silahlı soygun yaptıkları iddia edilen 12 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların 5’inin yaşı küçük olduğu belirtildi. Yaklaşık 500 polisin katıldığı ve İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ın bizzat yönettiği operasyonda yakalanan şüphelilerin şu ana kadar 26 silahlı soygun olayı gerçekleştirdikleri tespit edildi. Baskınların sürdüğü gözaltı sayısının önümüzdeki günlerde artabileceği belirtildi.

Haberin Devamı

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından bu sabah saat 05.00 sıralarında Beyoğlu, Şişli ve Kağıthane ilçelerinde daha önceden tespit edilen 22 adrese eşzamanlı baskın yapıldı. Polis helikopterinin de destek verdiği baskınlara Asayiş Şube Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünün aralarında bulunduğu çok sayıda şubeye mensup yaklaşık 500 polisin katıldığı öğrenildi.

İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRÜ YÖNETTİ

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ın bizzat yönettiği operasyon sırasında baskın yapılan evlerde, aranan 12 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Gözaltına alınan kişilerden 5’nin yaşı küçük olduğu bu nedenle Çocuk Şube Müdürlüğüne gönderileceği belirtildi.

Soruşturma kapsamında şüphelilerin aralarında market, PTT şubeleri, elektrik ve su faturası ödeme noktalarının aralarında bulunduğu 26 silahlı soygun olayı gerçekleştirdikleri tespit edildi. Kar maskeli ve uzun namlulu silahla içeri giren şüphelilerin içerde bulunanları etkisiz hale getirdikten sonra kasadaki paraları alarak hızla kaçtıkları öğrenildi.

Haberin Devamı

SUÇ MAKİNESİ ÇIKTILAR

Asayiş Şube Müdürlüğü’nde gözaltına alınan şüphelilerin yapılan ilk incelemede çok sayıda polise geliş kayıtları olduğu tespit edildi. Şüphelilerin daha önceden cinsel istismar, yankesicilik, yağma, hırsızlık, ruhsatsız silah bulundurmak, uyuşturucu madde bulundurmak gibi suçlardan onlarca kez polis tarafından yakalandıkları öğrenildi. Şüphelilerden bazılarının ise terör örgütü sempatizanı olmak suçundan daha önceden yakalandıkları belirtildi.

Yetkililer operasyon yapılan evlerde ev aramalarının sürdüğünü, şüphelilerin ifadelerine göre önümüzdeki günlerde gözaltı sayısının artabileceğini söylediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!