Helal sana Fernandes

Haberin Devamı

Kabus devam ediyor.
UEFA Avrupa Ligi'ne veda eden, Boluspor'a yenilerek Ziraat Türkiye Kupası'ndan elenen Beşiktaş, ligdeki kötü sonuçlarına bir yenisini daha ekledi.

Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmada İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile Beşiktaş, 2-2 berabere kaldı. Maçın başında 1-0 geriye düşen siyah-beyazlılar, skoru 2-1'e getirmesine rağmen 70. dakikada yediği gole engel olamayınca maç berabere tamamlandı. Yenilen ikinci gol öncesinde Veli, yüzde 100'lük bir golü kaçırdı ve dönen top Beşiktaş ağlarıyla buluştu.

Takım olarak kötü hem de çok kötü bir oyun oynandı. Her iki takım da şuursuz ve ne yaptığını bilmeden etkisiz şekilde birbirlerinin üzerine gittiler. Bireysellik ön plandaydı, özellikle Beşiktaş'ta. Manuel Fernandes denen bir adam, bu takımı sırtalamaya çalıştıkça, diğerleri sadece onu izlemeyi tercih ettiler. Pek haksız sayılmazlar. Fernandes'i izlemek gerçekten çok güzel. Ama biraz ona yardımcı olsalardı, kaybedilen birçok maçı kazanabilirlerdi. "Fernandes'i satan Beşiktaş'ı satar" demiştim daha önceki yazılarımda ve halen aynı kanıdayım. Bu adam, Beşiktaş formasının hakkını verebilmek için var gücüyle çalışıyor. Diğerleri gibi yattığı yerden para kazanmıyor. Bu ayarda bir oyuncuyu almak acaba neye malolur? Fernandes kalmalı, bu takımın Fernandes'e ihtiyacı var. Helal olsun sana Fernandes.

Haberin Devamı

Fabian Ersnt'teki düşüş maalesef siyah-beyazlıları olumsuz etkiledi. Futbolcu bir sezon çok iyi oynadığı için uzun vadeli anlaşma yapmamak gerekiyor. Örnekleri bizde oldukça fazla. Örneğin Nobre, Delgado, Holosko ve Ernst. Sözleşmeleri uzatılan oyuncularda, bariz şekilde performans düşüklüğü göze çarpıyor.

İyi dediğimiz Beşiktaş defansı, sol kanattaki oyuncuların sakatlığından dolayı oldukça zayıfladı. İsmail ve Tanju'nun sakatlığında Beşiktaş defansı çuvalladı. Solda denenmedik adam kalmadı. Veli, Ekrem, Ersan ve Egemen. Hiçbiri bu kanadı koruyamadılar. Bunun en büyük nedeni de önlerinde Simao veya Quaresma'nın oluşudur.

Yeni Başkan Fikret Orman'a başarılar diliyorum. İnşallah Beşiktaş'a uzun süre iyi hizmetler verir. İlk açıklamalarından dolayı tüm camiayı bir korku sardı. "Sportif anlamda birkaç yıl başarı beklenmemesi gerekiyor" gibi. İyi de Sayın Başkan, Beşiktaş Kulübü'nü siz ticari bir şirket olarak görebilirsiniz, ama bizler bu spor kulübü olarak görüyoruz. Bana çıkıp kimse mali tablodan bahsetmesin. Madem mali durum oldukça kötü, o zaman neden adaysınız? Bırakın mali açıdan daha güçlü bir yönetim gelsin. Burada bir gerçek daha var ki, mali açıdan daha güçlü bir yönetim de maalesef aday olmadı. Adaylıktan korktular, kaçtılar. Nerede "Her fırsatta Beşiktaş sevgisi için çalışıyoruz" diyenler.

Haberin Devamı

Bu sezon bize ızdırap oldu, olmaya da devam edeceğe benziyor. Beşiktaş'ın play-off'daki amacı sadece derbilerde iyi skor yakalamak olmalı. Taraftarın yüzünü güldürmeli. Beşiktaş taraftarının buna hakkı var.

Maçın yıldızı Fernandes oldu, ama Cenk de kalesinde uzun süre sonra iyi bir oyun ortaya koydu. Mustafa Pektemek de çok mücadele etti. Ya diğerleri ne yaptı?

Yazarın Tüm Yazıları