Hekimlerden fotoÄŸraf ve resim sergisi

Güncelleme Tarihi:

Hekimlerden fotoÄŸraf ve resim sergisi
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 14, 2017 10:31

Hekimlerden fotoÄŸraf ve resim sergisi

Haberin Devamı

İZMİR'in Ödemiş ilçesinde 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında 'Hekim Gözüyle' adlı sergi açan 6 doktor, çektikleri 28 fotoğraf ve 9 yağlı boya tabloyu ziyaretçilerin beğenisine sundu.
Ödemiş Devlet Hastanesi'nde çalışan 6 doktor, Ödemiş Yıldız Kent Arşiv ve Müzesi'nde 'Hekim Gözüyle' adlı resim ve fotoğraf sergisi açtı. Serginin açılışına Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, AK Partili Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Ödemiş Devlet
Hastanesi Yöneticisi Ziya Yurdakonar, doktorlar ve davetliler katıldı. ÖdemiÅŸ Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Bilge Kayhan'ın 9 yaÄŸlı boya tablosunun görücüye çıktığı sergide, DiÅŸ Hekimi Nadide Güntel, Beyin Cerrahı Op. Dr. Tarkan Kızartıcı, Kulak Burun BoÄŸaz Uzm. Dr. Gülden Saruhan, Kadın Hastalıkları Op. Dr. Serhat Donduran ve Kulak Burun BoÄŸaz Uzm. Dr. Asil Ergin'in yurt içi ve yurt dışında çektikleri 28 fotoÄŸraf yer aldı.Â
Törende konuşan Ödemiş Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Ziya Yurdakonar, Türkiye'de ilk modern tıp okulunun 1827 yılında açıldığını hatırlatarak hekimliğin yıllardan beri en zor ve stresli mesleklerden biri olduğunu savundu. Yurdakonar, "Hekimlerimiz bu stresi atmak için sanata ilgi duymuşlardır. Aslında, hekimlik de bir sanattır. Hekimlerimiz, hekimlik sanatları dışında sinema, televizyon müzik dallarıyla da ilgilenmişlerdir. Birçok sanatçı da hekimlerin arasından çıkmış ve başarılı olmuştur. Hastanemizde sanatçı kimlikleriyle ün yapmaya aday arkadaşlarımız vardır" dedi.
Bu yıl modern tekniklere sahip yeni hastanenin açılmasıyla doktorların daha rahat koşullara kavuşabileceğini dile getiren Kaymakam Celil Ateşoğlu ise "Bu arada kendilerini daha çok sanata vererek yeni eserler meydana getireceklerdir. Kendilerini kutluyorum" dedi.
Konuşmaların ardından açılışa katılan davetliler sergiyi gezdi.

Yüksel BALCI / ÖDEMİŞ (İzmir), (DHA)
FOTOÄžRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!