Hediye vermeyi sanata dönüştüren adresler

Güncelleme Tarihi:

Hediye vermeyi sanata dönüştüren adresler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2008 00:00

Çoğu kişi için hediye seçmek sıkıntılı bir iştir. "Ne alacağım?" sorusu kafaları meşgul eder, durur. Üstelik iş doğru hediyeyi seçmekle bitmiyor, hediyenin sunumu da başlıbaşına önem taşır.

İlginç hediye seçenekleri sunan tasarımcıların yanı sıra, sunuma özel bir ilgi gösteren mağazaların sayısı da arttı. Artık maddi değeri çok büyük olmayan bir hediyeyi özenle paketleyip yanına duygularınızı yansıtan bir kart koymak mümkün. Hatta sunumu kişiselleştirmek bile fark yaratıyor. Zarfın içini pelur astarla kaplatmak ve hediyenizi el yapımı boncuklu kutularda sunmak zevkinize kalmış. Kendi tarzınızı yaratmanın bir başka yolu da İstanbul ile ilgili esprili hediyeler sunmak. Hediye verme ritüeline yeni boyutlar getiren markaları mercek altına yatırdık.

AYÇA SYTMEN JEWELLERY

Kadınlar için kol düğmeleri

üç boyutlu tebrik kartları

Tasarımcı Ayça Sytmen, www.aycasytmen.com

Ne zaman kuruldu? 1998. Kadınlar için tasarlanmış kol düğmeleriye başladı. Onları yalnız bırakmamak için de şirin, esprili ve kişiye özel hediye kartları tasarladı.

Neler var? Aralarında kendi tasarımlarının da bulunduğu 50 çiftlik kol düğmesi koleksiyonu, kol düğmelerinden yarattığı bileklikler, keçe broşlar, taşlı kitap ayraçları, kolyeler var. Kol düğmelerini tasarlarken ağırlıklı olarak cam, plastik, misket, kristal, gümüş, yarı değerli taşlar ve şifon gibi malzemeler kullanıyor. Doğum günleri, çocuk doğumları, partiler ve evlilik yıldönümleri gibi özel günler için kişiye özel hediye kartları da yapıyor.

Ayça Sytmen’in favori ürünleri Gardıroplarda var olan gömleklerle de kullanılabilen ’buttoncover’ denilen ve düğme üzerine takılabilen kol düğmeleri.

Bizim seçtiklerimiz
Üzerinde biberon, emzik gibi çıkartmalar, barbie’lerin yer aldığı doğum tebrik kartları.

Fiyat aralığı Büyük boy hediye kartları 10, küçük boylar 6 YTL. Kol düğmeleri 55-100 YTL arasında.

Müşteri profili Finans, bankacılık ve sigortacılık gibi sektörlerde çalışan kadınlar.

Nerede satılıyor? Hediye kartları www.chichiqueen.com adlı internet sitesinde ve Blisskiss’lerde, kol düğmeleri ve takılar Bilstore’larda satılıyor.

MIDNIGHT EXPRESS

Ünlü imzalardanİstanbul konulu tasarımlar

Sahibi: Banu Bora ve Tayfun Mumcu, www.midnightexpress.com.tr

Ne zaman kuruldu? 2008 Şubat.

Neler var? Banu Bora ve Tayfun Mumcu’nun tasarımlarının yanı sıra takıdan hediyelik eşyaya, deri aksesuvara kadar yerli-yabancı tasarımcıların ürünleri satılıyor.

Banu Bora’nın favori ürünleri
Mavi boncuklu cam tealight bardak.

Bizim seçtiklerimiz Banu Bora ve eşi Tayfun Mumcu’nun tasarladığı lake üzerine iri mercan ve boncukların olduğu lüle taşından oyulmuş kutular. Yazbukey’in yaka iğneleri.

Fiyat aralığı
Fiyatları 50 YTL’den 7000’e kadar çıkıyor.

Müşteri profili Sanatçılar, tasarım meraklıları, sanatseverler.

Nerede satılıyor? İstiklal Cad. Mısır Apartmanı 163/5.

KARINCA

Sahibi Mimar Füsun Eczacıbaşı, www.karıncadesign.com

Ne zaman kuruldu?
2004’te kurulan Karınca mağazalarında hepsi görsel tasarım sanatçıları tarafından yaratılmış, günlük ve herkes için ulaşılabilir ürünler var.

Neler var? Renkli ama bıktırmayan, sürprizli ama zorlamayan, yeni ama kısa ömürlü olmayan, samimi ama laubalilik yapmayan, farklı ama kolay kullanılan ürünler yapıyorlar. Pasta küreğinden fenere, atlama ipinden bisiklet ziline, termostan tasmaya, melekli espresso fincanından tüylü masaj aletine, ayakkabı şeklinde kapı tutucularından rengarenk ekmek kızartma makinelerine, CD’lik’ten konserve açacağına kadar aklınıza gelebilecek her türlü hediye.

Karınca’nın favori ürünleri
Ladypop saç fırçası, ahşap görünümlü ve kokulu 0,5 ve tükenmez kalem,

Bizim seçtiklerimiz
Piu piu kuş magnet, prenses rende, yumurta kabı ve süpürgelik.

Fiyat aralığı 5 YTL’den 500 YTL’ye kadar.

Müşteri profili Espriyi sevenler.

Nerede satılıyor?
Nişantaşı ve Kanyon’daki Karınca Mağazaları’nda.

TAKEAWAY-ISTANBUL

Penguen çizerlerinin yarattığı

karakterler

Sahibi Seda Ertem, www.takeaway-istanbul.com

Ne zaman kuruldu? 2007.

Neler var? İstanbul’un eski halini değil bugününü yansıtan tasarımlar. Penguen dergisinden Cem Dinlenmiş’in yarattığı İstanbul karakterlerinden Tellak Şevki’nin yer aldığı ürünler. Yastıklar, sabunlar, çay bardakları, magnetler ve tişörtler.

Seda Ertem’in favori ürünleri:
Bakır hamam tas, lif, sabun, doğal lift ve CD’den oluşan set.

Bizim seçtiklerimiz: İstanbul silueti şeklindeki bardak altlıkları, gece lambası ve koli bantları. Asya ve Avrupa kol düğmeleri.

Fiyat aralığı:
Koli bandı 5, rögar kapağından nihale 20, Asya-Avrupa gümüş kol düğmesi 80, ince belli shot bardağı 7.5 YTL.

Müşteri profili:
Özellikle tasarım meraklıları. Yurtdışına gidenler ve Türkiye’de yaşayan yabancılar.

Nerede satılıyor?
Ürünleri www.takeaway-istanbul.com internet adresinde ve Kanyon Alışveriş Merkezi’nde bulabilirsiniz.

LOKUM İSTANBUL

Tespih şeklinde akide şekeri

zencefilli ve kahveli lokum

Sahibi: Zeynep Garan, www.lokumistanbul.com

Ne zaman kuruldu? 2006.

Neler var? Şeker gibi tek tek elle paketlenen ve ponponlu özel kutuda sunulan kahveli ve zencefilli lokumlar dükkanın ilk ürünü. Tespih şeklinde tasarlanan akide şekeri, özel günler için isme özel tuğralı davetiyeler ve püsküllü kartlar var. İsteğe göre üzerine baş harflerinizin, burcunuzun, sevdiğiniz bir şiirin basılacağı kutular ve takım kartlar hazırlıyorlar.

Zeynep Garan’ın favori ürünleri
Lokum’un en orijinal tasarımlarından biri "altın zarf". Adınıza özel olarak hazırlanan bu kartın özelliği, aldığınız altın hediyeyi yerleştirebileceğiniz şeffaf bir bölmesinin bulunması. Pezzi Dipinti markasının arkasında CTU ya da Rusça "demokrasi" yazan kazakları.

Bizim seçtiklerimiz Yazı karakterini ve rengini belirlediğiniz kartvizitinizi ya da davetiyenizi hayalinizdeki bir motifle süsleyebiliyor, ekstra şıklık için zarfın içini pembe, turuncu pelur astarla kaplatabiliyorsunuz. Türk kültürüne ait objelerle tasarlanan nazar boncuklu pasaport çantaları.

Fiyat aralığı
50 YTL’den 30 bin YTL’ye kadar çıkabiliyor.

Müşteri profili Farklı olmak ve fark yaratmak isteyenler.

Nerede satılıyor?
Kuruçeşme Cad. No: 59 Kuruçeşme-İstanbul.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!