Hedefim olimpiyat

Güncelleme Tarihi:

Hedefim olimpiyat
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 1998 00:00

Haberin Devamı

Dünya Halter Şampiyonası'nda 75 kiloda dünya ikincisi olan genç bayan haltercimiz Şule Şahbaz, ‘‘Şimdi gözüm olimpiyatta. Finlandiya'da kaçırdığım şampiyonluğu Sydney'de yakalayıp, tarihe geçmek istiyorum’’ dedi...

Finlandiya'nın Lahti kentinde dünya ikincisi olan bayan haltercimiz Şule Şahbaz hedefinin Sydney Olimpiyatı'nda altın madalya kazanmak olduğunu söyledi. 75 kiloda podyuma çıkan ve koparmada 100 kiloyla bronz, silkmede 120 kiloyla altıncı ve toplamda 220 kiloyla dünya ikincisi olan Şule, ‘‘Koparmada 105 kiloyu kaldırsaydım, dünya şampiyonu olacaktım. Heyecanlandım normalde rahat yaptığım bu kiloyu kaldıramadım'' dedi.

Kastamonu Spor Yüksek Okulu'nda öğrenim gören ve daha önce 9 yıl voleybol oynayan Şule'nin haltere geçişi ise televizyondan kaynaklanıyor. İki yıldır halter sporuyla ilgilenen ve Adapazarı Büyükşehir Belediyesi sporcusu olan Şule, ‘‘Televizyonda halterci bayanları görünce çok etkilendim. Ben de halter yapmaya karar verdim ve bu spora başladım’’ diye konuştu.

Şule Finlandiya'da kaçırdığı dünya şampiyonluğuna yanarken, kendisine hedef olarak olimpiyatı seçtiğine değindi. Genç sporcumuz ‘‘Hedefim olimpiyatta altın madalya kazanıp, istiklal marşımızı dinletmek. Böylece olimpiyatta altın madalya kazanan ilk Türk bayan sporcu olarak da tarihe geçmek istiyorum’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!