'Hedefim Bundesliga, favorim Beşiktaş'

Güncelleme Tarihi:

Hedefim Bundesliga, favorim Beşiktaş
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2015 12:51

Atınç Nukan 22 yaşında. Haziran ayında sürpriz bir şekilde Alman ikinci lig takımlarından RB Leipzig'e transfer oldu. Beş aydır Almanya'da futbol kariyerini sürdürüyor. Uzun süren bir sakatlık geçirdi. İkisi lig, ikisi de kupa maçı olmak üzere dört karşılaşmada görev aldı. Şimdi yeniden takımına döndü.

Haberin Devamı

Fatih Terim Atınç'ı Yunanistan ile Katar milli maçlarının kadrosuna aldı. Atınç ile RB Leipzig'in tesislerinde buluştuk. Rb Leipzig Avrupa'nın en modern spor tesislerinden birine sahip. Futbolcular zamanlarının büyük bölümünü tesislerde geçiriyor. Teknik heyette burada. Kulübün hedefi büyük. Öncelikle Bundesliga'ya yükselmek. Burada kalıcı olduktan sonra da hedef Avrupa kupaları'nda söz sahibi olmak.

Atınç da bu projenin parçası olarak Rangnick tarafından özel seçilerek alındı. Milli futbolcu Almanya'daki günlerini, ilk teklifi duyduğundaki duygularını, futbolundaki değişimi ve hedeflerini anlattı.

Hedefim Bundesliga, favorim Beşiktaş


DOĞRU KARAR VERMİŞİM

Atınç'a ilk teklifi aldığında neler hissettiğini sorduğumda, “Sıcak karşılamamıştım. Beşiktaş'ta kendimi ispatlamak ve forma şansı almak için çok savaştım. Çok zorluklar da çektim. Sonunda bu şansı elde ettim. Bunu bırakıp gitmek zordu. Proje takımı olması, Beşiktaş'tan kopma fikri, Almanya'ya alışıp alışamamak, takımdan ve arkadaşlarımdan, ailemden ayrılma düşüncesi kuşku yarattı. Buraya geldikten sonra hepsi kayboldu. Milli takıma da seçildim. Şimdi görüyorum ki çok doğru bir karar vermişim. Tesisteki olanaklar üst düzeyde. Her şey çok olumlu. Ortam çok çok harika. Kardeşlik ve arkadaşlık havası var. Evimi bulmamda, eşyalarımı almamda hem takım arkadaşlarım hem de kulüpteki çalışanlar yardımcı oldu. Hiç yabancılık çekmedim. Her şey harika” cevabını verdi.

Hedefim Bundesliga, favorim Beşiktaş


RÖPORTAJ VERECEK SEVİYEDE ALMANCA

Atınç ,transfer teklifi aldığında Almanya'daki futbol anlayışı ve kulüple ilgili bilgi topladığını anlatarak; “Almanya çıkışlı oyuncularla transferimi paylaştım. Olcay Şahan ve Cenk Tosun Almanya ve futboluyla ilgili çok bilgi verdiler. Almanya'da futbolun taktik ve sistemle oynandığını söylemişlerdi. Gerçekten de öyle. Türkiye'de maç kazanınca her şey harika. Yenilince çok kötü. Burada maç kaybetsek bile seyirci bizi alkışlıyor. Türkiye'de pek alışık olunmayan bir durum” dedi.

Almanca öğrenmek için elini çabuk tutan milli futbolcu, yabancı futbolcularla tesislerde Almanca kursu görüyor. “Almanca'm gelişiyor. Kulüp sezonun ikinci yarısına kadar Almanca röportaj verecek kadar öğrenmemizi bekliyor. Ben o seviyeye geleceğim. Takım toplantılarında Almanca yapılan konuşmaları artık anlıyorum. Takımdakilerle İngilizce iletişim kuruyoruz. Almanca da konuşabiliyoruz.”

Hedefim Bundesliga, favorim Beşiktaş


RANGNICK DOSYALAR VE BİLGİSAYARLARLA GELDİ

RB Leipzig Teknik ve Sportif Direktörü Ralf Rangnick Atınç'ı ikna etmek için ekibiyle birlikte Haziran ayında İstanbul'a gitmişti. Atınç'a bu görüşmeyi hatırlattığımda, “Buradaki projenin büyüklüğünü Rangnick İstanbul'a gelip benimle görüşmesinde anlattı. Benim büyük şeyler başarabileceğimi söyledi. Kulüpteki gelişimi göstermek için dosyalar ve bilgisayarlarla İstanbul'da gelmişlerdi. Swiss Otel'de 3-4 saat süren bir toplantı oldu. Kulübün hedeflerini uzun uzun anlattı. Kulüpte, büyük yatırımlar var, güçlü sponsor arkasında. Ödedikleri bonservis ücreti de bunu gösteriyor. Hoca beni ikna etti ve transfer de gerçekleşti.”

Hedefim Bundesliga, favorim Beşiktaş

Atınç Nukan, Almanya serüvenini ve hedeflerini arkadaşımız Ali Varlı’ya anlattı...

ALTI AYDA FUTBOLUM ÇOK GELİŞTİM

Atınç, Almanya'ya geldikten sonra futbolundaki değişimle ilgili olarak “Futbolum çok gelişti. Çalışma seviyesi, antrenmanlardaki tempo, taktik ve sistematik çalışmalar bana çok şey kattı. İlk geldiğim dönemde bir ay açıkçası antrenman temposu karşısında zorlandım. Gün geçtikçe alıştım ve şimdi iki ülke arasındaki çalışma farkını daha iyi anlıyorum. Sürekli çalışıyorum. Her gün taktik çalışması yapıyoruz. Türkiye'de çok fazla taktik antrenmanı yapılmıyor. Haftanın üç günü video analiziyle oynadığımız maçları, oynayacağımız rakipleri ve kişisel olarak kendi analizlerimizi yapıyoruz. Eksiklerim vardı ve bunları burada büyük oranda giderdim. Kendimi eskiye göre daha çok dinamik ve kuvvetli hissediyorum. Aynı zamanda taktik olarak da olgunlaştım” dedi.

SAHA İÇİNDE NEFES ALMAYA VAKİT KALMIYOR

Alman ve Türk takımlarını karşılaştıran Atınç, “Almanya'da takımlarda sistem ve oyun disiplini oturmuş. Her takımın taktiksel olarak bilgisi çok üst düzeyde. Çok doğru oynamaya çalışıyor. Türkiye'de oyun kopabiliyor. Almanya'da bunu göremiyoruz. Mücadele daha yüksek. Fiziğe dayalı bir oyun var. Saha içinde nefes almaya vakit bırakmıyorlar. Taraftar desteği çok fazla. Sahamızdaki her maçımızı 30-40 bin taraftarın önünde oynuyoruz. Hafta içi oynasak bile taraftar futbola çok ilgi gösteriyor” dedi.

NE BAŞARDIYSAM ÇALIŞARAK BAŞARDIM

RB Leipzig takımı bir çok birinci lig takımından daha fazla milli futbolcuyu kadrosunda bulunduruyor. Son milli maçlara 11 futbolcu gönderdi. Takımın hedefi Bundesliga'ya yükselmek. Atınç da gelecekteki hedefleriyle ilgili şunları anlattı:
“Bundesliga'da oynamak en büyük hedefim. 2016 Avrupa Şampiyonasında milli takıma dahil olup orada oynamayı çok arzuluyorum. Kendime güvenim tam. Tabi daha çok çok çalışmam gerekiyor. Çalışmayı seviyorum. Çalışmasaydım buralara gelemezdim. Ne başardıysam çalışarak başardım. Takımın da hedefi Bundesliga. Takımın kalitesi oldukça yüksek. Kadroda bu kadar milli futbolcunun olduğunu duyduğumda çok şaşırmıştım. Takım iyi gidiyor. Bundesliga'ya çıktıktan sonra da kalıcı olmak istiyoruz. Ardından da Avrupa Kupalarında oynamak.”

BEŞİKTAŞ'I FAVORİ GÖRÜYORUM

Milli futbolcu Almanya'da Beşiktaş maçlarını kaçırmıyor. Eski takımının bu sezon şampiyonluk için en büyük favori olarak görüyor. “Beşiktaş'ın her maçını takip etmek için evde televizyonu kurdum. Bu yıl ligde en kaliteli futbolu oynayan takım. Duygusal olarak zaten Beşiktaş'ın şampiyon olmasını istiyorum ancak objektif olunca da favori görüyorum. Göze hoş gelen futbolu oynuyor” dedi.

Türk futbolcuları ve Avrupalı futbolcular ile ilgili gözlemleri ise şöyle:
“Türk futbolcusu daha çok duygularıyla hareket eder. Ben kazanınca çok seviniyor, coşuyorum. Kaybedince de çok üzülüyorum. Takım arkadaşlarım da sevgi ve üzüntü göstergesi daha dengeli.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!