Hedefi dünyanın zirvesi

Güncelleme Tarihi:

Hedefi dünyanın zirvesi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2014 01:11

ASKİ’nin Avrupa şampiyonu milli güreşçisi Taha Akgül, Özbekistan’daki Dünya Şampiyonası’nda birinciliğe ulaşıp, altın madalyasını abisine düğün hediyesi olarak vermek istediğini söyledi.

Haberin Devamı

Avrupa Şampiyonu milli güreşçi Taha Akgül, Eylül’de Özbekistan’da düzenlenecek Dünya şampiyonasında altın madalya kazanıp, bunu abisine düğün hediyesi olarak vermek istediğini söyledi.
2011, 2012 ve 2013 yıllarında Avrupa şampiyonu olan Taha Akgül, 08-14 Eylül 2014 tarihleri arasında Özbekistan’ın Başkenti Taşkent’te yapılacak Dünya Güreş Şampiyonası’nda kürsünün zirvesine çıkıp, ilk Dünya şampiyonluğunu kazanmayı hedefliyor.
Uluslararası Güreş Federasyonu (FILA) tarafından serbest stil 125 kiloda Dünyanın en iyi güreşçisi seçilen ASKİ’li sporcu, son hazırlık kampını Ankara’da gerçekleştirdiklerini hatırlattı.
Son 3 senenin Avrupa şampiyonu unvanı ile Dünya şampiyonasının favorisi olduğunu belirten milli güreşçimiz Akgül, “Geçtiğimiz sene büyükler kategorisinde ilk defa katıldığım Dünya şampiyonasında, bronz madalya kazanmıştım. Bu sene altın madalya alarak bayrağımızı dalgalandırmak istiyorum. İranlı, Amerikalı, Rus ve Gürcü rakiplerim çok güçlü ama hepsini yenebileceğimi düşünüyorum. Kazanacağım altın madalyayı da yakında evlenecek olan abime düğünün hediyesi yapacağım” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!