Hedefi Avrupa Şampiyonluğu

Güncelleme Tarihi:

Hedefi Avrupa Şampiyonluğu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2013 12:14

14 yaşındaki milli sporcu Sevda Artık, başarılarına Avrupa Şampiyonluğunu katmak istiyor.

Haberin Devamı

Diyarbakırlı bir ailenin dört çocuğundan olan 14 yaşındaki Sevda Artık, ailesine maddi katkı sağlamak için başladığı karatede elde ettiği başarılarla hem ailesinin hem Türkiye'nin yüzünü güldürüyor. Karatede 4 yıldır elde ettiği başarılar sayesinde Milli Takıma seçilen Artık'ın hedefi ocak ayında yapılacak Avrupa Karate Şampiyonası'nda birinci olmak.

Babasına maddi destek için spora başladığını anlatan Artık, "Başarılı olup aile bütçemize katkı sunmak istiyorum. Günüm okulda ve spor salonunda geçiyor. Boş zamanlarımda ise aileme yardım ediyorum" dedi. Artık, karatede ilk derecesini 2010 yıllında Denizli'deki Pamukkale Uluslararası Karate Turnuvası'nda 3'üncü olarak aldığını belirterek şöyle konuştu:

"Bu müsabakada elde ettiğim derece hayatımın dönüm noktası oldu. Ve spora bakış açım çok değişti. Antrenmanlara daha sıkı bağlandım ve performansımı artırdım. 2011 yılında Bingöl'de yapılan bir şampiyonada birinci oldum. Ardı ardına yapılan yurt içi müsabakalarında madalyalar aldım. İzmir'de yapılan Yıldızlar Türkiye Karate Şampiyonası'nda ve Konya'da yapılan Okullararası Yıldızlar Türkiye Şampiyonası'nda üçüncülük madalyaları aldım. 2010 ve 2013 yılları arasında yapılan tüm müsabakalarında başarılı oldum. Son olarak 23-25 Ağustos 2013'te Erzurum'da yapılan 10. Palandöken Uluslararası Karate Kupası'nda, ümit bayanlarda mindere çıktım ve 47 kiloda üçüncü oldum. Bu şampiyonada elde ettiğim başarı benim ikinci kez milli olmamı sağladı. Elde ettiğim derecelerde antrenörlerimin büyük emekleri var. Onların desteği olmasaydı buralarda olamazdım."

Sevda Artık, en büyük hayalinin ocak ayında yapılacak Avrupa Karate Şampiyonası'nda başarı kazanmak olduğunu sözlerine ekledi.

"Kendi ayakları üzerinde dursun"

Baba Mehmet Artık (42) kızı Sevda'ya çok güvendiğini ve gelecekte iyi yerlerde olacağını söyledi. Kızına destek verilmesi halinde çok büyük başarılara imza atacağına inandığını kaydeden baba Artık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kızıma çok güveniyorum. Onun büyük başarılar elde edip ülkesine yararlı bir sporcu olacağını düşünüyorum." Kızının kimseye bağımlı olmadan ayakları üzerinde durmasını istediğini anlatan baba Artık, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bizim yaşadığımız zorlukları kızımın yaşamasını istemiyorum. Bu nedenle elimden geldiğince kızımın yanında olacağım. Eğitimine büyük önem vereceğim. Hayatını kendi elleriyle kazanması için var gücümle destekleyeceğim. İnşallah o da umutlarımızı boşa çıkarmaz." Anne Emine Artık da kızıyla gurur duyduğunu belirterek, "Kızımın başarıları beni gururlandırıyor. İnşallah bahtı açık olur ve hayatta her istediğini elde eder" diye konuştu.

"Sporcum, çok yetenekli"

Antrenör Mehmet Yazar ise Sevda Artık gibi bir sporcusunun olduğu için mutlu olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Her antrenör yetenekli sporcularının olmasını ister. Bu konuda ben şanslıyım. Çünkü Sevda gibi yetenekli ve ne istediğini bilen bir sporcum var. Ayrıca Sevda'nın yeteneklerine çok güveniyorum. Şu ana kadar elde ettiği dereceler de bunu gösteriyor. Bundan sonra ondan çok daha büyük başarılar bekliyorum. Hedefimiz ocak ayında yapılacak Avrupa Karate Şampiyonası'nda başarılı olmaktır. Bunun için çok çalışıyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!