Hedef şampiyonluk

Güncelleme Tarihi:

Hedef şampiyonluk
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2013 14:17

Türkiye Karate Federasyonu (TKF) Başkanı Esat Delihasan, Avrupa Karate Şampiyonası'nda 45 ülke arasında genel sıralamada ilk sırada yer aldıklarını hatırlatarak, 2014'te dünya şampiyonu olmayı hedeflediklerini belirtti.

TKF'den yapılan yazılı açıklamada, Türk Milli Takımı'nın 10 madalya kazandığı hatırlatılarak, Dünya şampiyonu Fransa'yı geçerek, 28. kez katıldıkları organizasyonda ilk kez takım halinde birincilik kürsüsüne çıktıkları ifade edildi.

Başkan Esat Delihasan da yakaladıkları başarıların kendilerini yeni hedeflere motive ettiğini belirterek, "2014'te hedefimiz dünya şampiyonu olmak. Dünya ikinciliğinden sonra gelen Avrupa şampiyonluğunun, sistemli ve özverili çalışmanın bir ürünü" ifadesini kullandı.

Son üç yılda Türkiye'ye uluslararası alanda en fazla madalya getiren federasyon olduklarını vurgulayan Delihasan, şunları kaydetti:

"Bu başarının tamamının Türk antrenörler ve gençleri tarafından alınması mutluluğumuzu bir kat daha artırıyor. Karate branşı yıllardır Türk sporunun yüz akı oldu. Bu başarıları sürekli kılmak için eskisinden daha fazla çalışacağız."

Avrupa Karate Şampiyonası'nda 4 altın, 2 gümüş ve 4 bronz madalya kazanarak, tarihinde ilk kez genel sıralamada zirveye çıkan Karate Milli Takımı kafilesi, bu gece saat 23.30'da İstanbul'da olacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!