Hedef liderlik ekosistemi

Güncelleme Tarihi:

Hedef liderlik ekosistemi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2016 20:17

5’inci yılını kutlayan “Yenibirlider Derneği” bugüne kadar 50 bin genç profesyonel ve öğrenciye ulaştı. Derneğin eş kurucusu Kerem Kamışlı, “Başarılı gençleri aynı çatı altında toplayıp liderlik ekosistimi oluşturmak istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’deki 193 üniversitenin 114’ünden başvuru alan “Yenibirlider Derneği” 5 yılda toplam 50 bin gence ulaştı. Gelecekte Türk iş dünyasına yön veren liderleri aynı çatı altında toplamayı hedefleyen Yenibirlider Derneği’nin Kurucusu Kerem Kamışlı, 5 yılda yaptıkları çalışmaları anlattı. Derneğin

“Profesyoneller Kulübü” ve “YLB 21” adında iki program ile hizmet verdiğini belirten Kamışlı, “Bu programların ilkinde Türkiye’nin en büyük kurumlarındaki 30 yaş altı başarılı genç profesyonelleri bir araya getiriyoruz ve Boğaziçi Üniversitesi ile ortak tasarladığımız liderlik eğitimlerimize katılmalarını sağlıyoruz. İkinci programda ise 21 başarılı üniversite öğrencisini stajlar, mentorluk ve liderlik eğitimleriyle geleceğe hazırlıyoruz” dedi.

HEM EĞİTİM HEM SOSYAL

Haberin Devamı

Kerem Kamışlı, şunları söyledi: “Derneği, Türkiye’nin gelecek nesil liderlik ekolünü oluşturmak amacıyla kurulduk. Gençlerin içindeki liderlik vasıflarını erken yaşta keşfeden, onları farklı alanlarda tecrübe sahibi öncü kişi ve kuruluşlarla bir araya getiren ve bu sayede gençlerin kişisel ve profesyonel gelişimlerini destekleyen kâr amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşuyuz. Türkiye’de gelecek vaat eden binlerce genç var. Ancak bu gençlerin eğitim dışında da kendilerini geliştirmeleri gerekiyor. Biz, eğitimin yanı sıra, sosyal alanda da gençleri geleceğe hazırlıyoruz.”

GENÇ PROFESYONELLER

Dernek olarak bu yıl 2 program üzerine yoğunlaştıklarını altını çizen Kamışlı, şöyle devam etti: “Profesyoneller Kulübü’nün amacı, Türkiye’nin en önde gelen kurumlarında kariyerlerini devam ettiren lider adayı genç profesyonellerin tespit edilmesi, birbirleriyle tanışması ve kurumları içerisinde daha hızlı yükselmelerini desteklemektir. Bu programda 30 farklı özel şirket, 10 STK, 10 kamu kuruluşu, 100 genç profesyonel bulunuyor. Bunları farklı ortamlarda birbirleriyle buluşturuyor, öğrencilere yol gösterici olmalarını sağlıyoruz.

21 ŞANSLI ÖĞRENCİ

Diğer projemiz ise YBL 21 programımızda geleceğin liderlerine destek oluyoruz. Onların hem eğitim hem de iş hayatlarında başarılı olmaları için projeler geliştirdik. Yurtdışında staja gönderiyoruz. Aynı zamanda Türkiye’nin en önde gelen iş insanlarından mentörlük desteği alıyorlar. Programda 21 üniversite öğrencimiz ve 21 iş dünyası liderimiz var, her bir öğrenci bir lider ile eşleşiyor ve üç aylık bir mentörlük alıyor. Bu yıl programımıza destek olan ve mentörlük yapacak liderler arasında Hamdi Akın, Cansen Başaran-Symes, Ali Sabancı, Kaan Terzioğlu gibi çok önemli isimler var. ”

Haberin Devamı

5 yılda neler yapıldı?

BUGÜNE kadar 350’nin üzerinde üniversite öğrencisine staj imkanı sağlandığını anlatan Yenibirlider Derneği yönetim kurulu başkanı Tanya Hazal Kaysoydu, şu bilgileri verdi:

Staj programlarına 15 binin üzerinde başvuru alındı.

3 yıldır devam eden Boğaziçi Üniversitesi’yle ortak Genç Profesyoneller Gelişim Programı’ndan 30 yaş altı 222 başarılı genç mezun oldu.

Türkiye’nin önde gelen kurumlarının Genel Müdürü, Genel Müdür Yardımcısı ve Direktörlerinden oluşan 54 mentor ile toplam 768 saat mentorluk desteği sağlandı.

Liderlik Gelişim Programları çerçevesinde 38 koç, 564 saat koçluk desteği sundu.

Türkiye çapında toplam 40 konferansta 6 binden fazla genç profesyonel ve üniversite öğrencisi katılım gösterdi.

Haberin Devamı

Türkiye’deki toplam 193 üniversite’nin 114’ünden programlarımıza başvuru aldık.

Ülke genelinde 58 ilden programlarımıza başvuru gerçekleştirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!