Hedef 'her evde lisanslı sporcu'

Güncelleme Tarihi:

Hedef her evde lisanslı sporcu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2010 10:12

Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (ASKK), ülkedeki lisanslı sporcu sayısını Avrupa seviyesine taşımaya çalışıyor.

ASKK Başkanı ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Baykan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de lisanslı sporcu sayısının giderek arttığını, bu artışta, yapılan çalışmaların çok fayda sağladığını söyledi.

10 yıl öncesine göre lisanslı sporcu sayısındaki artışın önemli boyutta olduğunu, ancak henüz yeterli seviyeye ulaşılamadığını ifade eden Baykan, şöyle konuştu:
“Avrupa'da lisanslı sporcu sayısının ülke nüfusuna oranı yüzde 15-20'lerde dolaşırken, Türkiye'de yüzde 1'i belki yeni yakaladık. Yüzde 1'i yakalarken, binde 3-5'lerden buraya geldik. Bugün itibarıyla futbolda 500 bine yaklaşan lisanslı sporcu sayısı, futbol dışını da devreye sokarsanız ülke genelinde 1 milyona ulaşıyor. TFF'nin 2 yıl önce başlattığı 'herkes için futbol' çalışması da buna büyük katkı sağladı.”

Lisanslı sporcu sayısını daha da artırmayı hedeflediklerini vurgulayan Baykan, “Hedefimiz Türkiye'de nüfusun yüzde 10-20'sine yakın sayıda lisanslı sporcuya ulaşmak. Her evde lisanslı sporcu olmasını amaçlıyoruz. Bu, sadece bizim yaptığımız çalışmalarla olmayacak. Ülke genelinde yürütülen çalışmalar, yapılan yatırımlarla bu sayıya ulaşacağız” dedi.
Baykan, ASKK'nin 30. kuruluş yıl dönümünü kutladıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:
“Bu kapsamda 4 kurucu ilde kutlamalar yaptık. 10 Aralık'ta İstanbul'da final yapacağız. Önümüzdeki 5 yılda, bu 30 yıllık konfederasyon adına getirilerin yakalanacağı, daha ileriye geçileceği bir dönem bekliyoruz. Sporcu yetiştirme, lisanslı sporcu sayısını artırma, yerel yönetimlerin spor tesisi yapma ve diğer destekleri konusunda önümüzdeki dönemde çok daha iyi işler yapılacağını düşünüyorum. Bu konuda konfederasyon olarak çalışmalarımız yoğun şekilde sürüyor.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!