Hedef elemeleri namağlup bitirmek

Güncelleme Tarihi:

Hedef elemeleri namağlup bitirmek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2012 14:32

A Milli Basketbol Takımı'nın tecrübeli oyuncularından Sinan Güler, 2013 Avrupa Şampiyonası elemelerini namağlup tamamlayarak şampiyonaya katılmaya hak kazanmak istediklerini söyledi.

Sinan Güler, İtalya'nın Bormio kasabasında düzenlenen kamp sürecinin yorucu ve yoğun geçtiğini ifade ederek, “Bu sene ilk defa A Milli Takım'a katılan arkadaşlarımızın hem takıma alışmaları hem de sistemi öğrenmeleri açısından önemli bir 10 gün geçirdik. İyi ve verimli bir dönem geçirdiğimizi düşünüyorum” dedi.

Sinan, Bormio kampından sonra Bulgaristan'da katıldıkları hazırlık turnuvasının milli takımın geleceği açısından iyi sinyaller verdiğini vurgulayarak, “Bulgaristan'daki turnuva Bormio'daki çalışmalarımızın arkasından nasıl oynayabileceğimizi görmek için önemliydi. İyi bir performans gösterdiğimizi düşünüyorum. Gerek 3 maçta aldığımız galibiyetler, gerekse saha içinde gösterdiğimiz mücadele, birlik, beraberlik ve oynadığımız basketbol bizim için iyi işaretler verdi diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“Hedefimiz, elemeleri namağlup bitirmek”

2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası elemelerine en iyi şekilde hazırlandıklarını söyleyen Sinan Güler, hedeflerini, elemeleri namağlup bir şekilde tamamlayarak Avrupa Şampiyonası'na katılmak olduğunu kaydetti.
Sinan, şöyle konuştu:
“Bizim hedefimiz elemelerde en iyi performansı gösterip, elemeleri namağlup bir biçimde bitirmek. O seviyeye ulaşabilmemiz için hem kondisyon depolamamız hem de maç tecrübesi yaşamamız lazım. Bunu en iyi şekilde gerçekleştirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Elemelere kadar zorlu maçlar oynayacağız. Özellikle aralıklarla oynayacağımız maçlar bizim için test sayılacak karşılaşmalar olacak. Umuyorum ki en iyi şekilde hazırlanmaya devam ederiz.”

Avrupa Şampiyonası elemelerine dünya ikincisi apoletiyle gideceklerini hatırlatan deneyimli oyuncu, “Kağıt üzerinde herkes rakipleri kolay görebilir. Baktığımız zaman kadrodaki oyuncular aynı olmasa da dünya ikincisi apoletiyle yola çıkan bir takım var. Buradaki hedefimiz en iyi şekilde bunu gösterebilmek. Kadrodaki genç arkadaşlarımızın yardımıyla ilerde bu başarımızı daha da yukarı çıkartabilecek bir takım oluşturmak istiyoruz. Umuyorum ki bu seneden itibaren başarılı olmaya başlarız” şeklinde konuştu.

Tecrübeli oyuncuların eksikliği

Milli takım kadrosunda geçen senelerde mücadele eden tecrübeli oyuncuların çoğunluğunun yer almadığını dile getiren Anadolu Efesli oyuncu, bu durumun takımın performansına nasıl yansıyacağını hep beraber göreceklerini söyledi.

Sinan, genç oyuncuların milli takım seviyesinde basketbol oynamaya alışmaları açısından bu durumun önemli olabileceğini belirterek, şunları kaydetti:
“Hidayet Türkoğlu, Kerem Tunçeri ve Ömer Onan yaklaşık 10 senedir milli takıma emek vermiş ve belli seviyede bu takımın liderliğini üstlenerek, milli takımın bu noktaya gelmesinde çok büyük katkıları olmuştur. Bu sene bizimle olamayan oyuncular arasında, genç ve yetenekleri doğrultusunda takıma katkı vermiş Ömer Aşık ve Ersan İlyasova gibi oyuncular da var. Önemli olan onların yoksunluğunda Türk basketbolunu yukarılara çekebilecek, onlarla aynı performansı gösterebilecek ve iyi işler yapılabilecek ortamı oluşturabilmek. Haliyle belli bir süreden sonra yaşın da etki ettiği bir ortam oluştuğunda genç arkadaşlarımızın bir şekilde A Milli Takım seviyesinde basketbol oynamaya alışması ve bu seviyede oynamayı öğrenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu sene, o açıdan önemli ve bizim için istediğimiz test ortamı olacaktır. Umarım tecrübeli oyuncuları çok aratmadan iyi basketbol oynayabiliriz.”

“Bizi Londra'da temsil eden bütün sporcularımızı çok kıskanıyorum”

Londra Olimpiyat Oyunları'nda mücadele eden A Milli Kadın Basketbol Takımı'nı tebrik eden Sinan Güler, “Zorlu bir gruptalar ama, burada olimpiyat öncesi ABD ile oynadıkları maçı da izledik. Gayet başarılı bir performans ortaya koymuşlardı. Umarım bunu devam ettirip, başarılı bir noktaya gelirler” dedi.

Sinan, yaşının ve performansının elvermesi durumunda 2016'da Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenecek olimpiyatlara katılmayı çok istediğini belirterek, şunları kaydetti:
“Kadın Milli Tamımızı ve bizi Londra'da temsil eden bütün sporcularımızı çok kıskanıyorum. Orada bulunmak ve olimpiyat atmosferini yaşamak, bir sporcunun gelebileceği en üst nokta. Yaşım el verirse, takım olarak olimpiyatlarda olmayı hak edersek, ben de takım içinde yer almayı hak edersem, tabii ki de orada olmayı çok isterim.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!