Hedef diş turizmi

Güncelleme Tarihi:

Hedef diş turizmi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2018 16:59

Hedef diş turizmi

Haberin Devamı

AYDIN Adnan Menderes Üniversitesi'nin (ADÜ) Kuşadası yerleşkesinde, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) destekli Uluslararası Diş Bakım Merkezi (İnternational Dent Care) açıldı.

Sağlık turizminde bir marka olmak isteyen ADÜ İnternational Dent Care (IDC) , yabancı turistlere hizmet vermek üzere 1200 metrekarelik alanda kuruldu. Türkiye'de devlet üniversiteleri içinde sağlık turizmine yatırım yapan ilk üniversite olduğu belirtilen ADÜ'nün, IDC markası olan diş merkezinde alanlarında uzman 24 akademisyen görev yapacak. ADÜ VE GEKA arasında 2015 yılında alternatif turizme destek kapsamında hazırlanan 'Diş sağlığı için Kuşadası'na yolculuk'  projesi adı altında gerçekleşen birimin açılışında konuşan ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, burasının bir ilk olduğunu, sağlık turizmi açısından bir misyon yüklendiğini ve çok  önem taşıdığını söyledi.

Açılış töreninde konuşan Vali Yavuz Selim Köşger ise IDC'nin alternatif turizm açısından önemine değindi. Köşger, "Aydın'da turizmi çeşitlendirmek istiyoruz. Yaz turizmi olarak 3-5 ay değil 365 gün turizm yapılsın istiyoruz. IDC'nin Kuşadası'na katkı sağlayacağına inanıyoruz" diyerek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Diş sağlığı merkezinde yabancı turistlere, implant cerrahisi ve protetik üst yapısı, kök kanal tedavisi, diş beyazlatması ve estetik diş hekimliği tedavileri verilerek, Kuşadası'nın diş tedavisi alanında cazibe merkezi haline getirilmesi hedefleniyor.

Açılış törenine Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, ADÜ Rektörü prof. Dr. Cavit Bircan, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Şerifoğlu, GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan, İl Sağlık Müdürü Fevzi Yavuzyılmaz, ADÜ öğretim tyeleri ve ilgili birimler katıldı. Tören sonrası sağlık turizmi açısından önem taşıyan hastane ve diş hekimliğinde eski dönemlerde kullanılan malzemelerin diş hekimliği tarih sergisi gezildi.

Latif SANSÜR / KUŞADASI (Aydın), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!